Jelen pivo
Header

Instrumentala “Get on your feet” Hamdije Salihbegovića poziva na optimizam

„Get on your feet“, instrumentalna kompozicija poznatog sarajevskog gitariste Hamdije Salihbegovićazvanično je objavljena na Youtube-u. Puna pokretačkog i mladalačkog duha, instrumentala svojom energijom poziva na optimizam koji nam je svima potreban u vremenu u kojem živimo.

Zajedno sa Hamdijom Salihbegovićem koji je zaslužan za muziku, aranžman i audio produkciju, na instrumentali su radili i poznati i uspješni muzičari Dado Marinković na bubnjevima, Muamer Đozo na bas gitari i Damir Arslanagić na klavijaturama. Video je sniman u studiju Muzičke produkcije BHRT-a Esad Arnautalić, a njega potpisuje talentovani i perspektivni Ervin Golubović.

„Već duže vrijeme razmišljam o instrumentalnom albumu, no slobodnog vremena manjka. Ipak ostajem na ovom kursu i vjerujem da će biti još sličnih kolaboracija kojima se unaprijed radujem“, naveo je Salihbegović te naglasio saradnju sa vrsnim muzičarima s bogatim iskustvom bez kojih ova instrumentala ne bi bila potpuna.

Autor kompozicije istakao je da je ovo za njega bila važna priča koja ne bi bila moguća bez dragih prijatelja.

„Posebno mi je drago što smo u projekat pored ove naše generacije uključili i mlade ljude. Talentovani i perpektivni Ervin Golubović uradio je odličan video“, dodao je Salihbegović.

Hamdija Salihbegović – Hamo je gitarista, autor, tekstopisac i lider sarajevske grupe “Konvoj” koja na muzičkoj sceni djeluje od 1988. godine i iza sebe ima snimljenih pet muzičkih albuma. Od 2002. godine voditelj je “Pop-Rock škole gitare” što je i najduži period kontinuiranog bavljenja instrukcijama gitare, a takođe potpisuje i muziku za 26 pozorišnih predstava.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...