Jelen pivo
Header

Jelen Music Show godinu dana u službi domaće muzičke scene

Kada smo počinjali sa projektom Jelen Music Show, nismo ni slutili šta će nam se sve izdešavati u ovih proteklih godinu dana. Prvo, nismo bili svjesni kolika je u stvari muzička zajednica u BiH. Otkrili smo mnoštvo talentovanih muzičara i grupa, primili na desetine poruka bendova koji se trude da na autentičan način predstave svoje talente kroz muziku i sve to predstavili na našem sajtu kroz preko stotinu pisanih, ali i video intervjua.

Bili smo dio brojnih premijera, koncerata, turneja, festivala, zajedno sa bendovima i muzičarima proživljavali sve pozitivne emocije vezane za njihovo stvaralaštvo, ali i bili tu da uvijek saslušamo i objavimo sa kojim se to sve problemima susreću gradeći, kakvu takvu muzičku scenu u BiH.

Ponosni smo što su muzičari, ali i publika, prepoznali značaj našeg projekta za promociju autorske muzičke scene u BiH, svaki put ističući tu činjenicu, kako u intervjuima, tako i u neformalnim razgovorima. Svi su rado dijelii naše objave, zahvaljivali se na ustupljenom prostoru i prilici za promociju, a takmičarski duh su i muzičari i publika pokazali rado glasajući za svoj omiljeni bend ili muzičara, odnosno njihovu pjesmu koju predstavljamo na „Top 7“ listi.

I mi smo mnogo naučili od njih, osluškujući njihove probleme, ali i divne stvari koje doživljavaju putujući kroz vlastite muzičke avanture.

Prva godina, usudićemo se reći, uspješnog rada je iza nas, a ispred nas nepregledna poljana novih mogućnosti, kreativnih ideja i projekata koje tek želimo da podijelimo sa vama.

Na kraju vam samo želimo poručiti, stvarajate svoju muziku iz srca, budite uporni i vrijedni i vaš trud će sigurno biti prepoznat i nagrađen. Slušajte domaće i u novim pobjedama koje su tek pred nama, jer jedva čekamo sljedeći izazov!

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...