Jelen pivo
Header

KamoSutra dvojac predstavio novu pjesmu “Do slobode”

Mladi bend KamoSutra iz Velike Kladuše objavio je novi singl “Do slobode”. KamoSutra je projekat nastao iz ljubavi prema muzici Amira Mahmutovića i Elvisa Ćerimovića – dvojca koji čini ovaj bend. Tekst, muziku, aranžman, mix, produkciju i visualizer je uradio Amir Mahmutović, dok je mastring rađen u Danskoj.

“Nismo opterećeni brojem klikova na Youtube-u niti smo žanrovski ograničeni. Kada se uporede prethodne dvije pjesme, “Mali” i “Hodaj” sa ovom, može se primijetiti odstupanje. Tako je i sa novim pjesmama na kojima trenutno radimo i koje planiramo ubrzo objaviti”, rekao je dvojac.

Za vrijeme karantene su se napokon mogli više posvetiti snimanju započetih projekata, pa tako i novoj pjesmi.

“Tekst je uglavnom nastao kao produkt posmatranja pojedinaca koji bi htjeli napraviti korak dalje, maknuti se iz jednog mjesta u drugo, bilo da je to drugi grad, zemlja… Pjesma nije poziv na napuštanje zemlje, što će vjerovatno mnogi tako doživjeti. n Nekad je dovoljno da se pomjerimo 100 kilometara u neku drugu sredinu da bi pronašli smisao za bolji i zadovoljniji život. Pjesme su takve da ih svako prilagođava sebi”, poruka je Amira i Elvisa.

Muzika im je prije svega hobi i ljubav, a kako obojica vole audio inženjering i muzičku produkciju, te kroz istraživanje toga dolaze di interesantnih ideja i nataj način nastaju autorske pjesme.

“Muziku koju trenutno preferiramo je elektro pop rock. Slušamo puno žanrova i nismo ograničeni, tako da će vjerovatno u budućnosti nove pjesme koje budemo objavljivali biti žanrovski različite”, poručili su za kraj.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...