Jelen pivo
Header

‘Mama, s razlogom se brineš’ Donkey Hot obradio Termite!

Ana Pavlović

Ekipa iz Donkey Hota obradila je pjesmu ‘Mama s razlogom se brineš’ kultnih Termita i upravo su je izbacili kao singl i najavu drugog studijskog albuma.

‘Mama, s razlogom se brineš’ nalazi se na dvostrukom vinilnom reizdanju ‘LP ploča Vjeran pas’ koji objedinjuje sve snimke Termita te je njegovim prošlogodišnjim izdavanjem zaokružena kompletna vinilna diskografija svih relevantnih punk i novovalnih izvođača koji su djelovali u regiji. Tim povodom pokrenuta je kampanja od strane Dallas Recordsa u kojoj mladi bendovi obrađuju pjesme Termita među kojima se našao i Donkey Hot.

Ana Pavlović

Obrada pjesme ‘Mama, s razlogom se brineš’ osvježila je originalnu verziju svojim aranžmanom donijevši pjesmi savremeni, ali i dalje čistokrvni rock zvuk.

S obzirom na to da im se prvi studijski album Donkeya zove ‘MAMA’, ovaj poziv nisu mogli odbiti. Pjesmu su potpuno prilagodili svom zvuku, a kreativni um iza spota još je jednom Frane Pamić. Osim svega navedenog, Vili dodaje da su napokon dobili opravdanje da stave wc šolje na glave, a cijela inspiracija spota potaknuta je kultnim nastupom Termita na kojem je Predrag Kraljević Kralj na pjesmi ‘Mama s razlogom se brineš’ nosio wc šolju na glavi.

Novi član benda, Matej Grgurević dodaje: ”Kad smo skužili koliko dobrih pjesama imaju Termiti, naš album ‘MAMA’ se zabrinuo i jednostavno smo morali obraditi stvar.”

Pogledaj  video!

Možda će vam se svidjeti i ovo...