Jelen pivo
Header

Mega Džek i Eldorado sa “Sto maraka” došli na “Vrući tron”

Proteklih nekoliko sedmica je bend Mega Džek i Eldorado „prošetao“ „Top 10“ listom, da bi sada zauzeo „Vrući tron“. Njihova pjesma “Sto maraka” osvojila je najviše vaših glasova i zbog toga zauzima prvo mjesto, na čemu im čestitamo.

Za jedno mjesto unazad se pomjerio zenički bend Bruhuuhu sa pjesmom „Music“, kojoj je pripalo visoko drugo mjesto. Treću poziciju nije mijenjao singl „Moćni ponedeljak“ Bojana Madžara, koji je snimio pod pseudonimom Zdoje.

Još jedna pjesma koja ostaje na istom mjestu kao prošle sedmice je „Ostani još“ Maje Manojlović i benda Pocket Palma. Središnju poziciju „Top 10“ liste zauzima pjesma „Saba“ u izvedbi Bože Vreće.

Šestu poziciju je zadržao sarajevski bend Činčila sa pjesmom „Monkey In My Head“, a sa petog na sedmo mjesto se pomjerila numera “Mahala zna”, objavljena pod imenom solo muzičkog projekta BUKOWSKEE, iza kojeg stoji Emir Bukovica. Osmu poziciju zauzima bend Domino Efekt sa pjesmom „Svjestan“.

Na devetu poziciju je stigao novitet Snake Eater II, ekranizacija himne sarajevskog benda Snake Eater. Listu završavamo sa desetim mjestom i drugim ovosedmičnim novitetom grupe Infuzija pod nazivom “Sjenke na zidu“.

Naša „Top 10“ lista je postala utočište za domaću urbanu muziku, što iz sedmice u sedmicu prepoznaje sve veći broj ljudi, koji svojim glasovima zahvaljuju muzičarima na kvalitetnom zvuku. Neka tako bude i ove sedmice, do nedjelje naveče glasaj za omiljene muzičare i pomozi im na njihovom putu do „Vrućeg trona“.

Podrži domaću muzičku scenu i #slusajdomace.

 

 

Možda će vam se svidjeti i ovo...