Jelen pivo
Header

MultiCultus donosi novi singl “Hope”

Banjalučki bend MultiCultus objavio je novi singl “Hope“. Petočlani bend je osnovan 2015. godine, a njihova muzika se zasniva na progresivnom rocku, ali uključuje i elemente drugih žanrova.

Ovaj put su se odlučili za nešto drugačije, u skladu sa trenutnim vremenom.

“Ideja je proizišla iz sve ove situacije oko pandemije virusa korona i jednodnevne izolacije u prirodi. Tokom provođenja svih preporučenih mjera, ljudi su odlučili da provode više vremena u prirodi. Bitno je ukazati na važnost čuvanja prirode, na poštovanje svih resursa koje nam priroda tako nesebično daje”, poručuje vokalista benda Miloš Maričić.

On je napisao i tekst nove pjesme, a zanimljivo je da mu je za to trebalo oko 10 minuta, za vrijeme pušenja jedne cigarete.

“Razlog tako brzog nastanka je vjerovatno to što govorimo o temi o kojoj svaki svjestan pojedinac ima šta da kaže. Odatle i inspiracija za pjesmu. Ideja je bila da kažemo nešto o prirodi, pa smo se u suštini podsjetili njene vrijednosti i još jednom opomenuli sebe, a nadam se još nekoga”, poručuje Miloš.

Članovi benda MultiCultus su: – Miloš Maričić (vokal), – Strahinja Nikić (gitara), – Luka Kureš (gitara), – Aleksandar Josipović (bubnjevi) and – Marko Ružić (bas).

Poslušaj novu pjesmu “Hope” i poruku koju nosi sa sobom.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...