Jelen pivo
Header

Nova pjesma Ammare Mistrić sa ljubavnom tematikom: “Između nas”

Nova pjesma kantautorke  Ammare Mistrić “Između nas” je predstavljena javnosti, a sa  njom će nastupiti i na CMC festivalu u Vodicama u septembru. Lepršavu pjesmu je napisala u decembru, ali, kako ističe, čekala je da joj se desi let. Numera je ljubavne tematike i direktno govori o nedostajanju dvoje ljudi.

“Mislim da, koliko god je korona nažalost donijela loše stvari za cjelokupno drustvo , nama koji stvaramo je donijela i lijepe. Imali smo vremena za rad, za nove saradnje, za širok pogled na muziku. Bilo je potrebno i da se energije drugačije isprepletu ovaj put. Budući da nismo dugo svirali, imala sam vremena da se prepustim muzici i da budem kreativna. To i jeste njena veličina”, objasnila je Ammara.

Iako je još uvijek rano govoriti o reakcijama, one prve su jako dobre, što Ammaru posebno raduje.

“Najveću radost pjesma je donijela onima koji prate moj rad i ljudima koji svaki put očekuju nešto novo od mene, a ja se trudim da opravdam to povjerenje”, zadovoljno ističe harizmatična Ammara.

Spot za pjesmu je specifičan i jedinstven, kako i priča koja se krije iza njega.

“Imala sam ideju da vizual bude drugačiji, jer sam se poigrala i željela novi sound, kakav sam i osjetila u trenutku. Djevojka iz Sarajeva, koja je umjetnica,  slikala je po meni kao na platnu. Dok se radilo na pjesmi, sebe sam takvu vidjela. Ima dozu mistike, drugačije je, mislim da se potpuno stopilo uz novu pjesmu. Mišljenja sam da treba izlaziti iz zone komfora i širiti vidike dalje, ali najprije zadržati kvalitetu same muzike”, Ammarina je poruka.

Krajem ljeta će imati priliku novu pjesmu otpjevati na CMC festivalu, a kantautorka ne krije da se nada da će tada publika zajedno sa njom pjevati “Između nas”.

“Dobila sam poziv od Hayat produkcije da se predstavim hrvatskoj publici ove godine na CMC festivalu. Shvatila sam da je ‘Između nas’ pun pogodak za to.  Potrudili smo se da napravimo moderni sound, sa živim instrumentima, da pjesma plovi. Nadam se da će je kao takvu prepoznati i da će je ljudi uvrstiti na svoje plejliste, pustiti je u autu dok se voze”.

Za vrijeme pandemije je  ostvarila saradnju sa producentom Arelom Češljarom po prvi put. Na muzici su skupa radili, a aranžman potpisuje Arel. Emiro Jugo je odsvirao gitare, a Meho Radović je začinio saksofonom samu pjesmu.

U posljednjih dva mjeseca Ammara je objavila dvije nove pjesme, a vjeruje da će uspjeti i u budućnosti zadržati malo brži tempo, budući da je pri kraju sa fakultetskim obavezama.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...