Jelen pivo
Header

Brutal Protest osvojio “Vrući tron”

Brutal Protest je nakon više od mjesec dana provedenih na drugom  mjestu naše “Top 10” liste, zasluženo došao na “Vrući tron”.  Njihova pjesma “Noć, noć”, inspirisana velikim hitom Momčila Bajagića Bajage “Verujem, ne verujem”, uvukla se pod kožu Jelen Music Show publici, koja je zato banjalučki rep bend nagradila najvećim brojem glasova, na čemu im čestitamo!

Sada kada je drugo mjesto oslobođeno, korak do najbolje pozicije je zauzeo bend Revolt, sa pjesmom “Zemlja”, sa njihovog nadolazećeg albuma “Kontrakcije”. Gotovo da nije prošla sedmica da naša “Top 10” lista među prva tri mjesta nije imala jedan od noviteta – što znači da  JMS publika traži novu domaću urbanu muziku. Tako je bilo i ovaj put, jer je bend Činčila za samo sedam dana napredovao do trećeg mjesta, gdje se sada nalazi njihova pjesma “Gdje mi je glava”.

Četvrto mjesto osvojio je singl “Hani” repera Stefana Maestra, koji je takođe popravio prošlosedmični plasman za dva mjesta. Bend The Babe Barbarella se dugo vremena nalazi na našoj ”Top 10 listi”, a njihova pjesma  “Bježim od sebe” je nekoliko sedmica provela na prvom mjestu, dok sada zauzima sredinu liste, što ne znači da se uz pomoć vaših glasova ne može već sljedeće sedmice vratiti na “Vrući tron”.

Prošlosedmični osvajač “Vrućeg trona”, bend Infuzija – koji čine otac Rajko i sinovi Đorđe i Mirko, trenutno se nalaze na šestoj poziciji sa pjesmom “Umorna zemlja”. Kako je biti na “Vrućem tronu” iskusila je i pjesma “Ma dobro je”, koja je plod saradnje Rock Redukcije, Zlatana Karića i  benda Helem Nejse, a koja se sada prema broju glasova preselila na sedmu poziciju. Muzičar  NesKoH je sa novim singlom  “Kako da ti oprostim” zauzeo osmo mjesto nakon sedam dana glasanja.

Nova pjesma talentovane mlade umjetnice Emi Trnke  otpjevana na engleskom “One Word” i novi singl “Frontline”  benda Bruhuuhu su noviteti koje ove sedmice predstavljamo na našoj “Top 10” listi.

Kao i uvijek, na vama je da glasate i svojim favoritima obezbijedite što bolja mjesta na listi, a mi ćemo vam iz sedmice u sedmicu donositi najzanimljivije informacije iz svijeta domaće urbane muzike.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...