Header

“Ovaj svet se menja” novi album Bajage i Instruktora

Foto: Nebojša Babić

Legendarni Bajaga i Instruktori objavili su novi, trinaesti studijski album “Ovaj svet se menja”. Uz album je predstavljen i prvi službeni singl, naslovna pjesma “Ovaj svet se menja”, koja je potpuno nova i napisana je za vrijeme karantina. Album “Ovaj svet se menja” donosi devet pjesama, otprije dobro poznatih, ali snimljenih i masteriranih ponovo.

Radi se o televizijskim i filmskim hitovima, kao i onima iz mjuzikla te pjesama koje je Bajaga napisao za druge i kako je sam rekao za Novosti.rs:„Nikada nisam pjevao “Ja sam se ložio na tebe”, “Moja draga”, “Tvoje oči”, mnogo ljudi voli pjesmu iz “Otvorenih vrata”. Za vrijeme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, shvatili smo da jedino može da nas izvadi to da sjednemo i nešto radimo.” Bajagin prepoznatljiv vokal i izričaj, vrhunska svirka njegovih Instruktora i činjenica da je sve snimljeno u „Studiju O” Olivera Jovanovića garancija su da se radi o vrhunskom rock albumu, s pop primjesama.

Album otvara naslovna pjesma “Ovaj svet se menja”, a od ostalih tu su nove verzije hitova Zdravka Čolića, “Tvoje oči” i “Moja draga”, “Ja sam se ložio na tebe” koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, “Ni na nebu ni na zemlji”, naslovna pesma iz istoimenog filma, “Otvorena vrata” iz istoimene serije, kao i “Mladost” iz predstave Ženidba i udadba, s djelomično izmijenjenim tekstom i posvećenoj velikim Arsenu Dediću. Osim spomenutih tu su i dvije pjesme nastale ove godine za potrebe filma Hotel Beograd, publici već dobro poznata “Darja” u duetu s Milošem Bikovićem i” Kako se to naziva”.

Album “Ovaj svet se menja” je uronjen u osamdesete, ali produkcijiski je savremen. Izvršni producent je Dragoslav Gane Pecikoza (GMR, Beograd) dok je producent albuma Aleksandar Saša Habić, kultno ime i vjerni saradnik Bajage i Instruktora.
Za sjajno likovno oblikovanje albuma zaslužan je Vukašin Marković koji je cijeli album uobličio kao svojevrsnu putovnicu Bajage i Instruktora – osobna karta benda.

Album je dostupan na svim streaming servisima, a u fizičkoj prodaji će se naći uskoro po cijeni od 99 kuna u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te bolje opremljenim CD shopovima.
Osim na CD-u, album će biti objavljen i kao bogato opremljeno vinilno izdanje uz koje će doći i download kartica za preuzimanje pjesama u mp3 verzijama.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...