Jelen pivo
Header

Pjesma “Laku noć” je najnoviji singl apatinskog benda Majkan

Majkan je pank rok bend iz Apatina, oformljen u januaru 2019. godine. Bend je u početku svirao obrade domaćih pank grupa, ali ubrzo počinju raditi i autorske pjesme. Posljednja pjesma koju su objavili je četvrti singl naziva “Laku noć”, jer su željeli imati pjesmu s kojom će zatvarati koncerte i opraštati se od publike.

“S druge strane, tekst se moze shvatiti i kao poziv, da i kad izgleda kao da je sve gotovo i izgubljeno (Laku Noć) , da se uvijek treba boriti i vratiti još jači (glasniji)”, poručuju članovi benda.

Spot sadrži kadrove sa nastupa iz Apatina, Novog Sada i Stapara. Sve  pjesme su snimljene pod producentskom palicom Nemanje Kalinića, gitariste benda.

Prvi singl za pjesmu “Ajmo u kafanu ” su objavili u novembru 2019. godine, a pjesma je za vrlo kratko vrijeme postala hit i omogućila bendu promociju i brojne nastupe. Početkom 2020. Majkan izdaje drugi singl za pjesmu Dobro veče, kojim stiče još više publike. Poslije pauze izazvane pandemijom, Majkan nastavlja sa radom i krajem maja je izašao treći singl “Kao pre”.

Majkan čine iskusni muzičari koji su svirali u mnogim metal, pank i rok bendovima. Bend svoju pravu snagu pokazuje na koncertima, gdje dolazi do velike razmjene  energije između njih i publike. Članovi benda su : Igor Bukvić – bubnjevi , Nemanja Kalinić – gitara i prateći vokali, Rade Balać – vokal i bas.

“Kada smo birali ime benda, željeli smo da bude kratko, moćno, da se lako pamti. Majkan je krajiška reč i znači junačina- junak, ljudina, dobar, pošten i ponosan čovjek Željeli smo da ime benda označava muziku koju sviramo (jaku muziku), da označava vrijednosti za koje se zalažemo, kao i da podsjeća na kraj odakle potičemo sva trojica”, rekao je za Jelen Music Show Rade Balać.

Bend trenutno radi na novim pjesmama i uskoro se može očekivati još jedan singl i spot. Do kraja godine planiraju da snime još nekoliko pjesama, a ukoliko okolnosti dozvole, da održe i nekoliko nastupa, jer je to teren na kojem se najbolje osjećaju.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...