Jelen pivo
Header

Publika je presudila – Ovo je Top 10 najboljih pjesama 2019. godine!

Muzička 2019. godina nam je poklonila mnoštvo kvalitetne domaće muzike, koja je još više obogatila domaću muzičku scenu! Našu “Top 10” listu činilo je više stotina singlova, koji su se borili za “Vrući tron”. Predstavljamo 10 singlova, koji su u 2019. godini dobili najviše glasova publike i samim tim dospjeli u sam vrh singlova, koji su obilježili proteklu godinu! Neki od ovih singlova nisu boravili na “Vrućem tronu”, ali su najduže bili na listi i samim tim generisali najveći broj glasova publike!

Na muzičkom tronu 2019. godine našao se singl “Marš na Mars”, koji je iz sedmice u sedmicu bilježio veliki broj glasova! Čestitamo!

Pogledaj “Top 10” listu singlova, koji su obliježili godinu, koja je iza nas! 

  1. Činčila – Marš na mars

Sarajevski bend Činčila sa singlom„Marš na Mars“, koji je izazvao veliku pažnju domaće publike, jer upućuje kritike kompletnom čovječanstvu, uz poruku “dosta je ubijanja naše Majke Zemlje”, osvojio je najviše glasova u 2019. godini na “Top 10” listi. Čestitamo bendu Činčila!

Pjesma „Marš na Mars“ je oštra kritika današnjeg čovječanstva, odnosno moderne civilizacije. Ukazuje na to da ljudski rod sve više zaboravlja koliko je bitno očuvanje životne sredine. Ovu godinu je obilježio i novi album benda, a želimo im i još više dobre muzike u 2020. godini!

  1. Sunday Stories – Dišem

Visoku drugu poziciju godišnje “Top 10” liste zauzeo je bend Sunday Stories, čiji se singl “Dišem” sedmicama nalazio na našem Vrućem tronu! Tekst za ovu pjesmu pisala je Nina Babić, dok je muziku radila takođe pjevačica ovog benda, ali ovaj put u saradnji sa Sašom Ćirićem, inače gitaristom benda. Aranžman pjesme potpisuje Sunday Stories koji sa Ninom i Sašom čini prije svega dugogodišnji basista Mustafa Kurtalić, a potom i Mirza Sijerčić i Adi Avdić. Bendu iz Sarajeva želimo i u 2020. godini mnogo uspješnih singlova!

  1. Frenkie – Koraci

Poznati reper iz Tuzle i član popularne FM Jam ekipe, objavio je polovinom 2019. godine singl “Koraci” i video spot, koji je sedmicama bio na našem “Vrućem tronu”. Ovaj singl je producirao njegov dugogodišnji saradnik Indigo, dok je ova pjesma najavila istoimenu knjigu, koja govori o početku hip hopa u Bosni i Hercegovini. Inače, Frenkie se ove godine sa najviše singlova nalazio na našoj “Top 10” listi.

  1. BruhUuhu – Dance

Mladi bend iz Zenice BruhUuhu ove godine je osvoji publiku singlom pod nazivom “Dance”, za koji je video spot uradio Eldar Muhić. U spotu se pored članova benda pojavljuju Adna Hasanić, Amila Heralič, Asja Kadić, Amar Čerim, Abas Hamzi, Dario Kustura, kao i breakdanceri Seyo Grahić i Mika Grahić. Muziku, tekst i aranžman su uradili članovi benda, dok je produkcija pjesme urađena u studiju “Active”, dok je mastering urađen u MK Mastering studiju. Sigurno smo da će ovi sjajni muzičari i u 2020. publici predstaviti još više kvalitetne domaće muzike.

  1. Urban Instinkt i Frenkie – Ustani i kreni

Rapcore bend Urban Instinkt tokom 2019. je na tržište plasirao svoj prvi studijski album „Spreman sve da dam“, na kojem su ugostili jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na pjesmi “Ustani i kreni”. Spot za pjesmu „Ustani i kreni“ sniman je u Tuzli i Sarajevu pod rediteljskom palicom Vedrana Haračića i ekipe Salt and Flow iz Tuzle. Ovaj singl je sedmicama boravio na našem “Vrućem tronu” i pokazao da ovi muzičari imaju veliku podršku publike! Sigurni smo da će na vrhu “Top 10” liste boraviti i tokom 2020. godine, sa novim singlovima!

  1. Sassja – Moj dragi

Nakon kraće pauze i veoma uspješne saradnje sa Zabranjenim pušenjem, tuzlanska reperka Sassja tokom 2019. godine predstavila je publici singl i video spot “Moj dragi”. U pitanju je dvosmislena (ne)ljubavna i (anti)socijalna stvar. Ovo je ujedno i njen prvi samostalni singl u posljednjih godinu dana. Radujemo se novim singlovima popularne reperke iz Tuzle u 2020. godini.

  1. MultiCultus – Memories

Banjalučki bend MultiCultus u drugom dijelu 2019. godine je predstavio singl i video spot pod nazivom “Memories”, koji najavljuje njihov prvi studijski album. Video spot je sniman u toku mini turneje, dok je bend bio na putu tokom ljeta. U spotu se nalaze snimci sa raznih lokacija od Niša, preko Trebinja, do Dubrovnika. Radujemo se prvom albumu ovog benda tokom 2020. godine.

  1. Božo Vrećo – Dragi

Božo Vrećo, vrhunski interpretator sevdalinki objavio je početkom ove godine spot za pjesmu “Dragi” koji otvara album “Melek”, peti Božin studijski album koji je jedan od najprodavanijih u regionu i izdat je za Croatia Records. Na pjesmi je sarađivao sa slovenačkim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Ovaj singl je takođe sedmicama bio na samom vrhu “Top 10” liste! Sigurni smo da će nas Božo i tokom 2020. obradovati kvalitetnom domaćom muzikom! Jedva čekamo!

  1. Zlatan Karić – Falling

Nakon uspješnog singla “Otvaram oči”, pjevač iz Zenice Zlatan Karić se ove godine vratio na domaću muzičku scenu novom pjesmom pod nazivom “Falling”, koja je na prvo slušanje oduševila Zlatanovu publiku. Muziku i tekst je napisao Zlatan, dok je aranžman radio zajedno s Asimom Haseljićem, koji je odsvirao gitaru i klavir, i otpjevao prateće vokale na pjesmi. Bas je odsvirao fantastični Dalibor Ivandić, a bubanj Emir Alić. Ton majstor na singlu je bio Davor Logarić, dok je mix i mastering radio Đeno Mujić. Mi sa nestrpljenjem čekamo novi singl ovog muzičara u 2020. godini!

  1. Rock Redukcija – Nagrada

Bend Rock Redukcija je ove godine objavio i treću autorsku pjesmu naziva “Nagrada” u kojoj recitira doajen bosanskohercegovačkog glumišta Miodrag Miki Trifunov. Rock Redukcija je sarajevski bend koji je nastao 2015. godine kao rezultat dugogodišnjeg druženja članova Jasmira Musabegovića i Darka Hrgića, ali i njihovoj zajedničkoj ljubavi prema muzici. Sedmicama je boravio na samom vrhu naše “Top 10” liste, što je ovom bendu donijelo mnoštvo glasova! U 2020. smo sigurno da nas čekaju i novi singlovi ovog bh. benda!

Ovim putem tim Jelen Music Show muzičke platforme se zahvaljuje svim muzičarima i bendovima, koji su iz dana u dan na naše e-mail adrese, kao i putem društvenih mreža, slali informacije o novim muzičkim projektima.

Iskreno se nadamo da će 2020. godina donijeti samo još više kvalitetne domaće muzike, koja će upotpuniti i našu muzičku platformu! Nova muzička iznenađenja tek predstoje u godini, koja nam dolazi.

Srećni praznici! #slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...