Header

Sutra u Prijedoru počinje Ša Fest!

U Prijedoru je danas održana konferencija za medije povodom prvog ŠA Festa, koji će se održati predstojećeg vikenda u Prijedoru. Prisutnim medijima se obratio Mihajlo Vukić, basista grupe Tattoo i predstavnik ŠA Fest organizacionog tima, koji je naveo da je glavni razlog za pokretanje ovog festivala podsjećanje na Mikšu, koji je iza sebe ostavio toliki trag, da možemo da hranimo i inspirišemo njegovim djelima još mnoge generacije. Vukić je predstavio I detaljan program festivala, ali i podsjetio publiku da je ulaz na prvo veče festivala besplatan, a da se drugo veče ulaz naplaćuje simboličnih 5 KM i da svojim dolaskom na ŠA Fest svi posjetioci postaju filantropi i donatori, jer se sredstva ulažu u naredni festival, kao i fond Dalibor Popović Mikša.

Prvi ŠA Fest ove godine se u Prijedoru održava u okviru manifestacije “Prijedorsko kulturno ljeto”, te je šef odsjeka za sport, kulturu, omladinu i porodicu gradske uprave Prijedor – Zoran Stanić, istakao kako mu je drago da Grad Prijedor stoji uz ovakav festival, koji je potpuno osvježenje u gradu na Sani i slavi ime jednog velikog umjetnika koji je svojim djelima proslavio grad.

Marketing menadžer kompanije Molson Coors i premium brenda Jelen pivo – Vladimir Rosić, istakao je da je zabava na ŠA Festu zagarantovana uz rashlađeno Jelen pivo i kvalitetnu muziku!

“Imajući u vidu da je ovaj festival organizovan u pomen Daliboru Popoviću Mikši, umjetniku koji je mnogo toga dao u umjetničkom smislu, ne samo Prijedoru, nego i mnogo mnogo šire, pohvalio bih organizatore na ideji i inicijativi da se realizuje ovakav jedan događaj. Vjerujem da će saradnja sa Ša Festom u narednim godinama biti samo još veća i siguran sam da je ovakav festival potreban Prijedoru, te da će privući veliki broj posjetilaca. Dobro je poznato da su pivo i muzika idealan spoj u ljetnim danima, a uživanje u koncertima uz rashlađeno pivo postaje neodoljiva kombinacija”, istakao je Rosić.

Medijima se obratio i frontmen grupe Artan Lili, Bojan Slačala, prijatelj i kolega pokojnog Dalibora Mikše, koji sa svojim bendom obećava odličnu žurku na ŠA Festu. Bojan je svoje obraćanje završio prigodnim tekstom pjesme Artan Lili:

“Što se nas tiče, mi smo Uložili sve, ljubav i vreme i trud, sve što je bilo do nas! Najbolje što znamo!”
Sada je red na vas. Dođite na Ša fest jer ŠA MUST GO ON!

Podsjećamo, ŠA Fest memorijalni koncert posvećen prerano preminulom frontmenu grupe Tattoo i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši. Festival se održava 17. i 18. avgusta u Ljetnoj bašti u Prijedoru u okviru manifestacije „Prijedorsko kulturno ljeto“. U toku oba dana publici će se predstaviti neka od najpoznatijih imena muzičke scene regiona, poput Vasil Hadžimanov Benda, Artan Lili i Straight Jackin.

Vidimo se na prvom Ša Festu!

Možda će vam se svidjeti i ovo...