Jelen pivo
Header

The Screaming Wheels predstavlja singl “Willy The Wimp” sa njihovog debi albuma!

Foto Samir Cerić Kovačević)

Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl “Willy The Wimp” kao najavu predstojećeg debi albuma Instramental. Nova ploča će biti objavljena 24. septembra za Rock Svirke Records. Zajedno sa pjesmom stiže i propratni video čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film), gdje muzika koketira sa pankom i vokalno podsjeća na Zappu-u i Captain Beefheart-a.

“Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu uopšte”, poručuju iz benda.

Produkciju pjesme, snimljenu u novigradskom bioskopu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks uradio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u septembru 2018. godine, baš prije učešća na desetom Croatian Blues Challenge-u, takmičenju koje je održano novembra iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u januaru 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memfisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i sarađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Možda će vam se svidjeti i ovo...