Jelen pivo
Header

The Tilt predstavlja numeru “Holy Ground” i donosi vajb osamdesetih

Beogradski synthwave bend The Tilt, nakon singlova “Random” i obrade viralnog hita “Karakondžula”, objavio je spot za pjesmu “Holy Ground”. Pored gitariste Mladena Pecovića i pjevača Miloša Ilića, gostujuća pjevačica u ovoj numeri je Milica Grujičić iz klupskog benda Lezz Go. 

The Tilt je autorski projekat klavijaturiste Vladimira Đedovića koji je na sceni već gotovo 20 godina i potpisuje muziku, tekst i aranžmane na cijelom albumu. Preko deset godina bio je član originalne postave heavy metal benda Alogia, učestvovao je na solo projektu Ace Celtica – Despot, a u protekle tri godine nastupa kao dio benda dr Neleta Karajlića.

“Holy Ground predstavlja nastavak rada na albumu gdje bih volio da istražim kako bi muzika osamdesetih zvučala danas. Volio bih da kroz ovaj projekat slušaoce podsjetim na zlatne muzičke godine i to ne samo kroz zvuk, već i kroz boje na kojima je većina nas odrasla”, kaže Đedović.
Spot je sniman u centru Beograda sa jasno primjetnim koloritom koji je krasio spotove 80-tih. Kao jedan od razloga za lokaciju, Đedović navodi želju da prikaže grad onako kako vjeruje da je izgledao tih godina i baš zato, pored garderobe, frizura i šminke, prodavnica ploča je glavni segment spota.
“Stranci koji su u međuvremenu pogledali video su iznenađeni činjenicom da je spot sniman u Srbiji zbog izabranih lokacija i navode da jedva čekaju da se stvore okolnosti da ga posjete”, dodaje Đedović. “Cijela muzička industrija je pretrpjela kolaps u 2020. Zato nam jedino preostaje da svu energiju usmjerimo na autorski rad i nadu da će se stvoriti uslovi za žive nastupe. Bez njih, muzika poprilično gubi svoj smisao.”
Na predstojećem albumu pod nazivom Skill Shot će se naći devet pjesama i pretežno će biti na engleskom jeziku. U planu je promocija većine pjesama u formatu video singlova kao i saradnja sa gostujućim muzičarima iz regiona. Osim YouTube kanala, The Tilt možete pronaći i na svim streaming platformama kao što su Spotify, Deezer ili iTunes.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...