Header

“Umorni i potrošeni, slomljeni, ali još zaljubljeni”, pjeva Urban u novoj baladi

Foto: Milica Czerny Urban

Prvi singl Damira Urbana s budućeg albuma homemade snimaka, nastao sticajem okolnosti uzrokovanih situacijom s virusom COVID-19, u promijenjenim i za nas novim uslovima, nosi naslov “Nitko osim nas.”

“Naime, u situaciji u kojoj je tešto realizovati normalan rad, ubičajena snimanja i aktivnosti benda, kad nam je naložena fizička distanca, skrivanje iza maski, kad nam je ona prirodna ljudskost u međusobnom kontaktu dokinuta, želio sam barem svojim pjesmama i pristupom, onime što ja znam i mogu, biti bliži svojoj publici, svojim ljudima. Upravo zato je “Nitko osim nas” snimljena intimno, u jednoj maloj sobi na Brijunima, uz pomoć nekolicine prijatelja, u malom mobilnom studiju, na gitari, oplemenjena tek svirkom naših saradnika Jonathana Waltona na trubi i Clee Friend na cellu, čiju je dionicu aranžirao naš prijatelj Davor Rocco. Iako kilometrima daleko, pridužio nam se i naš dragi prijatelj Ante Gelo, koji je snimio i napravio aranžman za gudače”, rekao je Damir Urban povodom objave novog singla.

„Iz otvorenih rana zviždi pjesma života”  i ta pjesma kreće put srca publike, Urban njom grli i tješi : „Ovo je pjesma o ljubavi uprkos svemu, o odnosima koji nas formiraju, o životu kakav zapravo jeste. Na neki je način, osim što je proizašla iz lične potrebe za pokušajem nadvladavanja cijele situacije, pjesma svojim nastankom i svojom realizacijom predstavlja simbol pokušaja življenja normalnog života.”

Muziku, tekst i miks potpisuje Damir Urban, a režiju spota snimljenog na Brijunima Milica Czerny Urban. „Nitko osim nas mi se činila previše intimnom pjesmom da bih video za nju napravila pretenciozno i pompozno i time naštetila atmosferi i slikama koje pjesma daje. Odlučila sam snimiti Damira što jednostavnije i prirodnije, poigrati se svjetlom u cik zore i sumrakom kako bih zadržala tu toplinu i dojam bliskosti. Željela sam da video prati dojam pjesme, da bude pitom i životan, ali da vizuelno ne bude preslika muzike. Moram priznati da je bilo poprilično izazovno s obzirom da smo sve snimali sami, a da su mi ‘asistirala’ djeca. Ali, to su izazovi, ali i ljepota života o čemu pjesma zapravo i govori”, opisala je Milica proces snimanja ovog intimnog videospota.

Osim Damirovog glasa i gitare, Waltonove trube i Cleingo violončela pjesmu nosi i gudački kvartet koji čine: Dean Melki, Jasmina Bojić, Luka Iverac i Matej Milošev.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...