Jelen pivo
Header

Ajde mala lovi lajkove

Justin’s Johnson    14

Kako i priliči jednom splitskom bendu – red je bio izbaciti ljetni singl. Justin’s Johnsons su ovog ljeta svoje vjerne fanove razveselili hommageom kultnom pokretu muzike osamdesetih i devedesetih – “novom valu”. Prepoznatljive fraze i metafore upakovane u latino ritmove čekaju vas u hitu imena ‘Ajde mala lovi lajkove’!

Rakovi su, kako se da prepoznati, u ovom singlu postali lajkovi, te su neke kultne splitske pjesme svojim frazama, a i porukama pretvorene u veselu i razigranu melodiju. Naslov i refren su inspirisani pjesmom ‘Ajde mala lovi rakove’ Jakše i Navigatora dok se kroz ostatak teksta mogu čuti i stihovi Daleke obale, Đavola, Osmog Putnika, Dina Dvornika i mnogih drugih. ‘Ajde mala lovi lajkove’ treći je singl s nadolazećeg duplog albuma ”Ljubav i napredak”, te se žanrovski skoro potpuno razlikuje od prethodna dva singla – retro elektronskog zvuka ‘Super Maria’ i klasičnog pop punka u ‘Znaku’. Ova pjesma je šaljivo i ironično obradila prisutnost društvenih mreža u našim životima, a spot je tu poruku samo pojačao.

Justin’s Johnson su prepoznatljivi ne samo zvukom, nego i slikom. Klasičnu postavu zabavnih i neočekivanih spotova čine: Toni Mijač, reditelj i kamerman, Hrvoje Radeljić, producent rasvjete i Mia Persico na make-up-u. U spotu za ‘Lajkove’ su im se pridružili glumci Dea Maria Računica te Petar Jaman, članovi Glumačke akademije u Splitu. Postprodukciju spota radili su Mijač i Albert Kazi. Spot je inspirisan videom za singl ‘Wicked game’ Chrisa Isaaka, te je zamišljen kao splitska parodija za isti. Glumci su odlično prikazali nesklad između generacija društvenih mreža i ”old school” romantika koji još uvijek nose paštetu i ”pomidore” na plažu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...