Jelen pivo
Header

Bajka

Nešto između    44

Ništa ne može zaustaviti iskrenu emociju umjetnika koji žele da iskažu svoja osjećanja komponovanjem muzike, pa su tako članovi izuzetnog mladog sastava Nešto između iz Mostara krajem prošle godine objavili svoj prvi album “Budi svoj” i snimiili čak šest spotova sa svog autorskog prvenca.

Posljednji u nizu je spot i singl za pjesmu “Bajka”, koja je za kratko vrijeme osvojila srca velikog broja publike kako u BiH, tako i u region. Ovi mladi umjetnici su za Jelen Music Show podijelili kakva je to poruka koju šalju svojom muzikom, te kakvi su im planovi za budućnost.

“Pjesma “Bajka” ima snažan karakter s pomalo buntovničkom porukom, da se ne treba bojati izražavanja svog mišljenja, te da je sreća dostižna ukoliko se čovjek oslobodi okova koje na njega stavljaju očekivanja drugih”, poručuju iz benda Nešto između.

Bend je nastao 2013. godine i osnovao ga je bubnjar Ante Martinović, a Nešto između čine još i Brane Zorić vokal i ritam gitara, te Andrija Šimić, solo gitara i Ilija Kordić, bas gitara.

“U decembru 2016. godine objavili smo svoj prvi album “Budi svoj” u saradnji sa izdavačkom kućom Croatia Records iz Hrvatske, a trenutno se pripremamo za promociju albuma širom BiH, Hrvatske i Srbije”, istakli su ovi muzičari.

Većinu stihova im je napisao Darko Martinović, a neke od muzičkih tema komponovao je mostarski producent Josip Joco Vukoja. Ipak, momci iz benda Nešto između su učešćem u stvaranju pjesama i aranžmanima pokazali da imaju talenta.

Možda će vam se svidjeti i ovo...