Jelen pivo
Header

Emily

Mikula    34

Popularni satirnični pjesnik Bojan Mikulić Mikula u svojoj novoj pjesmi „Emily“, koja je nedavno objavljena, pjeva o poznatom scenariju u velikom broju ljubavnih odnosa. Riječ o sukobu interesa i drugačijem pogledu na život tog njegovog tipičnog muškarca i žene.

Spot je sniman u septembru prošle godine u Sanskom Mostu, a snimanje, montažu i režiju potpisuje Herdin Rakanović.

„Snimanje je prošlo u odličnoj i prijateljskoj atmosferi i nije slučajno da je spot nastao baš u gradu na Sani. Gostovali smo tamo dva puta ljetos i pjesma je postala pravi hit” – rekao je Mikula i dodao da se radi o obradi pjesme “Emma” grupe Hot Chocolate.

Kada je u pitanju rad na samoj pjesmi, Mikula je bio zadužen za vokal i gitare, klavijature je svirao Boban Ćosić, a sve ostalo odsvirao je i “otkucao” Dinko Kulenović, koji je ujedno i producent.

„Stiže zima bejbi, a mi još drva nismo spremili, kaže on svojoj dragoj, a ona godišnja doba razlikuje po kolekcijama jesen-zima, proljeće-ljeto. Dakle dva svijeta različita. Ko je tu sanjao topli dom, ko je obećavao kule i gradove, gdje je nestala ljubav i da li je uopšte i postojala? Kolika je plata? Kolika je rata? Koliko je voda, struja? Koliko se može, a šta se mora?”, kaže Mikula o svojoj novoj pjesmi.

Možda će vam se svidjeti i ovo...