Jelen pivo
Header

Boccaccio Love

Aleksandar Vidaković    56

Aleksandar Vidaković predstavio novi plesni singl i spot ‘Boccaccio Love’! Ova pjesma je nastala u prostorijama novog kluba gdje je Aleksandar Vidaković rezident DJ. Tokom plesa, na parketu su se pojavila nova prijateljstva i veze, koje su bile inspiracija za Aleksandra da stvori pjesmu o ljubavi i zavisnosti od nje.

Tekst pjesme Mateja Vavre govori o tome kako svako od nas iskusi teška vremena, ali i o izboru kako da im se suprotstavimo. Svi tražimo nekoga ko nas razumije, tražimo ljubav i prijatelje, na koje možemo da se oslonimo. Ali takođe čekamo životne šanse, od kojih ćemo dalje učiti i koje nas dalje vode u životu.

Kada neko izgubi voljenu osobu, stiže u stanje u kojem ne može disati bez nje, ne može donijeti bilo kakvu odluku i nesretan je. On bježi iz stvarnosti u virtuelni svijet ili svijet zabave, gdje na trenutak može zaboraviti samoću i probleme koje je ljubav izazvala.

Izbjegavanje ovog nesretnog stanja u video klipu simbolizuje pilula ljubavi, koja pomaže da se zaustavi tuga za voljenom osobom. Lijek ljubavi počinje da se širi po cijelom gradu, dovodeći korisnike pilula na mjesto gdje nema negativnih emocija i gdje prevladava ljubav. Mjesto gdje se sreću dobri ljudi, odlični DJ-i, umjetnici, ali i ljubavnici. Takvo mjesto nikada neće biti prazno.

Aleksandar Vidaković nastupa kao multi-žanrovski producent i DJ, a njegove kompozicije su prepoznate od strane evropske publike. Nedavni projekat donio je pjesmu, koja se držala u top listama radija više od sedam sedmica. Još jedna pjesma ‘Moonlight’ sa Veronikom Strapkovom je takođe puštena na radio stanicama kao što su Europa 2, Radio Viva i Radio Citi, kao i pjesma ‘Venera i Mars’ u saradnji sa RONIE, koja je premijerno izvedena u oktobru 2018. godine. Poslije više od dvadeset godina rada u muzičkoj industriji, gdje je bio dio nekoliko projekata s različitim DJ-ima, Aleksandar Vidaković je otišao na solo stazu, te planira razne zanimljive saradnje.

Možda će vam se svidjeti i ovo...