Jelen pivo
Header

Indigo

Tibor & Baš Čelik    53

Banjalučki bend Tibor & Baš Čelik promovisao je svoj drugi po redu singl i spot “Indigo” u prepunom klubu Rock Symphony u Banjaluci.
Kako je njihova prva autorska pjesma “Za Ezru”, koja je objavljena pod okriljem izdavačke kuće “Aquarius Records” iz Hrvatske, zainteresovala veliki broj publike ali i stručne kritike, radoznalost da vide u kojem smjeru će ovaj bend nastaviti svoj rad vidjela se na promociji i njihove druge po redu pjesme i spota.
Umjetnike za stvaranje, između ostalog, inspirišu događaji iz svakodnevnice. Tako je, kako kaže frontmen benda Tibor Tišma, pjesma nastala u jednoj neobičnoj kolonici kod Jablanice.

Indigo kao pjesma je, kaže on, došla sasvim spontano i kao i sama atmosfera pjesme inicijalna inspiracija je bila jako “svijetla”, tako da se ta ista atmosfera uvukla u sam proces pisanja.

“Prošle godine na putu kući sa mora pred Jablanicom ostali smo u ogromnoj koloni auta. Negdje oko 3 kilometra ispred nas cisterna se prevrnula i totalno zablokirala put. Nakon neka 3 sata u koloni po jako toplom i sunčanom danu, većina ljudi, uključujući i mene i moju suprugu, su izašli vani iz svojih automobila. Neki su bili vidno uznemireni zbog situacije u kojoj su se našli, dok su drugi, bez obzira na čekanje i kolonu, bili raspoloženi i spremni na druženje. I tu su se, kako to obično bude kod nas, vrlo brzo našle kafe iz termos boca, voda pa i pivo od neke vesele ekipe iz Novog Sada”, priča Tišma događaje iz kolone.

Najjači utisak je ostavila, kaže on, jedna starija gospođa sa vidno razjarenim mužem koja je sigurno 5 puta ponovila “Pa kako ćemo u Neum?”.

“Nadam se da je sve bilo ok s njima, jer je taj isti muž nešto ljutito odbrusio i otišao od nje. Nije da se smijem tuđoj muci, ali ako ću biti iskren, to je zapravo bila iskra inspiracije za pjesmu. “Neum gospođa” i ekipa Novosađana me takođe inspirisali, koji su od momenta kad smo se upoznali, do momenta kada se kolona pokrenula, ostala ubjeđenju da sam i sam iz Vojvodine zbog mog imena”, otkriva Tibor.

Na spotu je, kako ističe, radio sa Sarom Čorbić, koja je režirala, i Goranom Ratkovićem Gogsonom koji je snimao i montirao materijal.

“Sve je snimljeno iz jednog kadra, pa je zaista bio izazov izračunati i organizovati kada ko ulazi i izlazi iz kadra, prateći tempo pjesme. U snimanju je učestvovalo dosta prijatelja kojima se ovim putem mnogo zahvaljujem., a naročito Sari, Goranu, Branku Popoviću, Đorđu Vujičiću i plesnom studiju “Cuban Salsa” Banja Luka. Posebno hvala “Tattoowall” štampariji na izradi rekvizita za spot”, naglašava Tibor.

Muzičari benda Tibor & Baš Čelik za budućnost najavljuju još dosta novog, interesantnog materijala, ali i koncertnih nastupa i festivala na kojima im je cilj da što većem broju publike muzikom pošalju dio svoje kreativne energije i emocija.

Možda će vam se svidjeti i ovo...