Jelen pivo
Header

Bojim se

Generacija bez kompasa    47

Generacija bez kompasa ovih dana je izdala novu pjesmu za koju su uradili i video spot. Pjesma pod nazivom “Bojim se” je peti po redu singl koji će se naći na novom albumu benda i rađen je u produkciji studija Prizma iz Srebrenika. Spot je takođe sniman u Srebreniku. Sama pjesma, kao što i sam naziv govori, pjeva o strahu od izgubljene i neproživljene ljubavi, propuštenim ljubavnim šansama koje život donosi.

Generacija bez kompasa ranije je izdala nekoliko singlova sa nadolazećeg albuma i za svaki je urađen i videospot. U narednom periodu bend će mnogobrojnoj publici predstaviti i jednu novu pjesmu, za koju pripremaju i snimanje video spota. Svaka od ovih pjesama je rađena u maniru hard rock-a , od kojeg bend ne odustaje sve ove godine i po kojem je postao prepoznatljiv. Generacija bez kompasa je nastala sada već davne 1991. godine i bend je u tom periodu promijenio nekoliko članova.

Sadašnja postava je počela da djeluje 2006. godine kada i počinju najproduktivnije godine benda koje su rezultirale mnogobrojnim nastupima kako u BiH tako i u zemljama regiona. U posljednje vrijeme aktivni su i sa Tribute to Smak projektom, koji je pokrenut u čast preminulom vokalu Smaka, Borisu Aranđeloviću.

Novi, drugi po redu album GBK, izlazi početkom 2018. godine i na njemu će se naći 10 pjesama.

Uživajte u aktuelnom singlu i video spotu “Bojim se”.

Možda će vam se svidjeti i ovo...