Jelen pivo
Header

Dosta

Vakat    52

Sarajevski rock bend „Vakat“ predstavio je spot za svoj novi singl “Dosta!”. Novim singlom i video prezentacijom, ekipa iz benda „Vakat“ ukazuje na muke i iskušenja pojedinca u okruženju autokratije i poremećnih sistema vrijednosti današnjice.

Pjesma „Dosta!“ govori o revoltu protiv aktuelnog društveno-političkog stanja, ali ukazuje i na nesavršenost običnog čovjeka kroz njegove borbe sa spostvenom svijesti i neuspjehom. Bend poručuje da je „Dosta!“ manipulacije masa, i da je vakat za um i razum običnog čovjeka. Pjesma “Dosta“ je snimljena u studiju MC Pavarotti u Mostaru, dok je za miks i mastering iste bio zadužen Marin Meštrović u svom studiju u Sarajevu. Video produkciju za spot koji je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu radio je Goran Đemidžić. Članovi benda „Vakat“ su se ovom prilikom željeli zahvaliti svima koji su učestvovali u projektu stvaranja novog singla.

Gledajući naprijed, bend „Vakat“ planira uskoro napraviti mini-koncert i prezentaciju novog projekta u Sarajevu, a nakon toga ponovo se vratiti u studio sa ciljem snimanja novih pjesama.

Ovaj rock bend je nastao 2007. godine u Sarajevu. Današnji sastav čine Atila Varga (vokal), Dinko Činjarević (bass), Zlatan Avdagić (gitara) i Mirza Duran (bubnjevi).

Možda će vam se svidjeti i ovo...