Jelen pivo
Header

Bože zdravlja

Letu Štuke    65

Nakon duže pauze, popularni sarajevski bend je svoje fanove konačno obradovao novim singlom „Bože zdravlja“.

Ovim singlom, za koji su snimili i spot najavljuju skorašnji izlazak novog albuma, a o čemu govori pjesma objasnio je frontmen benda, Dino Šaran.

“Pjesma je na neki način moj izvještaj o vremenu provedenom u odsustvu sa scene. Ona govori o mom viđenju svijeta kakav je postao. Dakle, u suštini jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta”, istakao je Dino.

Video su uradili Horriblepeople pod vodstvom reditelja Gorčina Zeca.

„Kada sam prvi put poslušao pjesmu „Bože zdravlja“, doživio sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Odatle je nastala ideja junaka, tačnije, putnika koji traga za svojom „vatrom“. To je bila polazna tačka za saradnju sa Dinom Šaranom, koji je svojim prijedlogom Hercegovine, kao idealne lokacije, upotpunio cjelokupnu viziju. S obzirom da hercegovački krajolik oduvijek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov, te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mjesto radnje u ovoj priči”, pojasnio je Zec tematiku pjesme i spota.

Prelijepa i, kako to Zec opisuje, nadrealna priroda je sama od sebe inspirisala cjelokupnu ekipu na rad i rađanje ideja.

“Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su dio naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspjela raditi i uživati u procesu stvaranja“, dodao je na kraju Zec.

Možda će vam se svidjeti i ovo...