Jelen pivo
Header

Nuspojave

Damir Avdić    42

Avangardni BiH umjetnik Damir Avdić objavio je svoj novi album „Amerika“, a regionalna publika će imati priliku da uživa i u njegovoj promociji.

Kada spomenete ovog umjetnika, ne možete da ne pomislite na psihodeliju, ali i u posebnost u izražaju. Upravo takav je i ovaj album, koji je prema riječima Avdića, sa devet numera, najduži album koji je do sada napravio.

“Interesantno za ovaj album je to da uopšte nisam imao pjesmu “Amerika” kad mi je naslov pao na pamet. Bila je melodija, možda neka ideja, ali to da ću nazvati album “Amerika” mi je automatski za sobom povuklo i pjesmu. I ne samo to, ovaj album će najvjerojatnije pratiti i roman “Amerika”. Staviću mu isti naslov, mada će biti sastavljen iz više dijelova. Recimo da će to biti kratki roman ili neka jako dugačka priča”, izjavio je u jednom intervjuu Avdić.

Mnogi kažu da se radi o ponajboljem radu ovog pjesnika sa električnom gitarom, i da Avdić a.k.a. Diplomatz, Graha, Bosanski Psiho…, još ima mnogo toga da kaže. Novi materijal je napravio gotovo sam, uz pomoć nekoliko prijatelja. Producent albuma je Jure Vlahovič, a dizajner omota Ajdin Bašić.

Prije objave albuma, koji se može besplatno poslušati na internetu na Damirovoj Bandcamp stranici, Avdić je objavio singl “Nuspojave”.

Damir Avdić je na muzičkoj sceni još od kraja osamdesetih, a njegova trenutna adresa je u Ljubljani. Avdića publika zna kao pjesnika, pisca, a njegova kreativna energija je sve više usmjerena na teatar, ali i na film.

Možda će vam se svidjeti i ovo...