Jelen pivo
Header

Days of Fire

Starbridge    43

Nakon singla “Reborn”, bend Starbridge nedavno je izbacio novu pjesmu i video spot za pjesmu “Days of Fire”. Za Jelen Music Show su ispričali kako je nastala pjesma, kakvu poruku nosi, detalje sa snimanja, ali su n m otkrili i neke nove planove koje pripremaju.

“Glavni smisao pjesme “Days of Fire” je, kao što i samo ime kaže, kritika najgore stvari koja se dešava čovječanstvu, a to je rat i sve njegove posljedice. Pjesma nosi snažnu poruku o korupciji, lažima, i stradanju nedužnih, što se jasno vidi u tekstu pjesme i žestokoj muzici koja to ispraća”, kažu iz benda Starbridge.

Drugi dio pjesme, naglašavaju ovi muzičari, govori o ljudskoj pohlepi koja je jedan od glavnih uzroka svih previranja u svijetu.

“Nakon uspješno plasirane pop-rock balade “Reborn”, odlučili smo predstaviti publici energičniju i žešću stranu nas, koja jasno podvlači činjenicu da naša muzika ne poznaje žanrove, i ne možete znati nikada koje sljedeće iznenađenje vam spremamo”, tajnoviti su iz Starbridge-a.

Spot je simbolično sniman u Historijskom muzeju u Sarajevu, koji slikovito pojačava poruku pjesme, i rađen je uz pomoć njihovih prijatelja koji su profesionalci u onome što rade.

“U dogovoru sa izdavačem, album će biti izdat na jesen, u kojem će publika moći upoznati komplet priču Starbridge-a”, dodaju za kraj našeg razgovora ovi muzičari.

Možda će vam se svidjeti i ovo...