Header

Home Karanjtin Šov

Činčila    23

“Činčila Home Karanjtin Šov” je video rad, koji je snimljen mobilnim telefonom u kućnoj izolaciji. Video pokazuje na koji način sarajevski alternativni bend Činčila provodi vrijeme u izolaciji, sa pozitivnim duhom  tokom ove krizne situacije.  Pjesma koja se nalazi u videu je “Inside” sa njihovog nedavno objavljenog albuma “Bez oblika”. Režiju i montažu je radio frontmen benda Vanja Solaković.

“Ideja za spot je nastala tako što smo željeli da damo kreativni doprinos društvu u ovoj kriznoj situaciji. Smatramo da je u ovakvim trenucima jako važno širiti pozitivne vibracije, ohrabriti ljude, te im na neki način  buditi optimizam. Najlogičnije je bilo da snimimo šta radimo kod kuće, pokušali smo na što iskreniji način pokazati na koji se način mi suprostavljamo negativnoj atmosferi, koja je prouzrokovana ovom pandemijom, te prikazati na koji se način mi kroz kreativnost i muziku borimo sa trenutnom situacijom”, poručuju članovi benda.

Cilj videa je jasna poruka, koliko god je teško vrijeme i teško biti u izolaciji, opet se može naći način da se bude kreativan.

“ Video rad je napravio frontmen benda Vanja Solaković i snimio ga je sa mobilnim telefonom, jer trenutno ne posjeduje kod kuće nikakvu bolju kameru, a i da je ima, ovaj video bi snimio na isti način, jer smatra da u ovoj situaciji to nije ni važno. Sam video ne zahtjeva neku visoku produkciju, budući da se radi o kućnom radu. Realizacija spota je trajala tri dana, dva dana se snimao materijal, a treći dan je  montiran video. Bio je to  jedan brz i zanimljiv proces, što bi se reklo – igrali smo se”, kažu kreativni momci.

Bend planira uskoro izbaciti novi video spot, koji je trenutno u finalnoj fazi postprodukcije. Veoma su zadovoljni kako je spot ispao i sigurni su da će se mnogi njihovi fanovi obradovati kad ga pogledaju. Kad se situacija smiri, planiraju nastaviti gdje su i stali, a to je regionalna turneja u sklopu promocije albuma “Bez oblika”.

Možda će vam se svidjeti i ovo...