Jelen pivo
Header

K.R.A.J.I.N.A.

Misery Crown    35

Bend Misery Crown iz Bihaća objavio je spot za pjesmu “K.R.A.J.I.N.A.” u kojoj obrađuju svoju svakodnevnicu u rodnom kraju, ali je i promovišu na najbolji mogući način – kroz spoj umjetnosti i zabave.

“Dolazimo iz Bihaća i Cazina, znači pravi smo Krajišnici. Zbog studentskih obaveza, bili smo primorani određeno vrijeme živjeti van Krajine, te smo tada osjetili da nam naš kraj strašno fali. Stoga se i mi u toku godišnjih odmora, na ljeto “probudimo” i idemo u našu garažu da sviramo i stvaramo muziku i priče kroz nju. A nakon toga se ide na roštilje, raftinge, ponešto se i popije pa odatle i značenje pjesme za koju smo snimili spot K.R.A.J.I.N.A. (Keeping rage and joy in the northern abyss – Ljutnja i sreća u sjevernom “paklu””, istakli su članovi benda.

Spot pokazuje kako su se zaljubljenici u svoj kraj i muziku koju slušaju, odlučili provesti u tri dana.

“Prvi i najteži, postavljanje i sviranje instrumenata na starom gradu Ostrošcu. Vrućina, turisti, manjak izvora električne energije je rezultiralo jako zabavnom, na momente komičnom, ali i iscrpnom avanturom. Drugi dan snimanja je najbolji i najjeftiniji provod na ovim prostorima. To je turistička atrakcija rafting, s kojom želimo privući i domaće ljude koji se nisu prije upustili u tu avanturu zbog straha, neznanja ili nečeg trećeg”, kažu muzičari.

Dok vas hladna voda osvježava i održava pripravnim za veslanje, Una, ta magična rijeka vas istovremeno očara i uvlači u nove dimenzije koje prije niste posjetili.

“Užitak je popraćen snimanjem kadrova, veslanjem, kupanjem, dopunskim pićem na veresiju, jer to ovdje može i na kraju, ćevapi sa lukom. Plan je privući i strance, turiste, koji će doći, potrošiti nešto para, oduševiti se i pričati po svijetu kako im je super bilo. Zadnji dan je roštiljanje i kupanje. Vikend se zatvori na pravi način, meso, piće, priča i smijeh. Komunikacija sa komšijama, sa starijim osobama od kojih pokupite razne anegdote, i drugim ljudima koji pokraj Une roštiljaju isti dan”, detalji su sa snimanja.

Misery Crown je autorski southern/sludge metal bend iz Bihaća, nastao 2012. i čine ga: Šahsudin Osmanović (vokal i gitara), Riad Šahinović (gitara), Haris Bezdrob (bass gitara) i Muris Mureškić (bubanj).

Možda će vam se svidjeti i ovo...