Jelen pivo
Header

Ljubi me

Lady D    34

Banjalučki bend Lady D na čelu sa moćnim vokalom sjajne Dijane Josipović, nedavno je svoju publiku obradovao sa drugim autorskim singlom, ali prvim video spotom i to za pjesmu “Ljubi me”.

Pored Dijane, bend Lady D čine: Darko Ukmar, bubanj, Milan Dragičević, bas gitara, Aleksandar Trkulja, solo gitara i Boris Džombić, klavijatura. Do sada su snimili tri autorske pjesme, a pored „Ljubi me“ koja je dobila i spot, tu su i „Noć bez boje“ i „Vjerujem“.

Sa Dijanom smo razgovarali o njihovom prvom spotu i pjesmi „Ljubi me“ za koju je napisala muziku i tekst. Za aranžman je bio zadužen Boris Džombić a audio je snimljen u „Digital Boyler“ studiju kod Ninoslava Dobrijevića Tikija. Video je uradio Josip Krinjski, a montažu Matej Ukmar.

Zanimljivo je da je spot izazvao brojne šaljive komentare, a o čemu se zapravo radi, čitajte u nastavku našeg intervjua.

JMS: Objavili ste prvu autorsku pjesmu „Ljubi me“. Rekli bismo, konačno, s obzirom da se godinama bavite muzikom. Šta je to što vas je otisnulo ka autorskoj muzici?

DIJANA: Tačnije, prvi spot za “kalendarski” drugu autorsku pjesmu. Prva autorska pjesma je “Noć bez boje” koja je nastala prije sedam godina ali jednostavno nismo imali ideju za spot, a iz iskustva znam da forsiranje svakako nije rješenje, posebno kada je stvaralaštvo  u pitanju. U principu, autorski rad nam je svakako bio cilj od samog početka. Ideje su tu, oblikujemo ih ali se desi da ih ne možemo realizovati na način na koji želimo, potpuno sve zazvuči nekako drugačije i onda sve iz početka. A u jednom trenutku se ipak desi magija i imate pjesmu iza koje zadovoljno možete stati.

JMS: Tekst i spot jasno oslikavaju minimalizam, ali sa dikretnom porukom. Ako ne griješimo, htjeli ste da napravite parodiju na scenu, publiku i niske strasti koje su danas ljudima dovoljne da ih zaintrigiraju za nešto?

DIJANA: Ma jok, mi smo htjeli visokobudžetni spot gdje bi bili lijepi, moderni i glamurozni. No, ovaj mora platiti djetetu ratu za fakultet, ovaj plaća ratu za stan, ovaj izgubio sve na kladionici i naša CGI pozadina ostade prazna, a ja umjesto plastične hirurgije dobih dva privremena pomagala na naduvavanje. Tako da je sasvim slucajno ispalo tako kako Vi pretpostavljate, mada moram reći da i to nije loše.

JMS: Kakvo je vaše mišljenje o BiH autorskoj muzičkoj sceni, i šta biste mijenjali da možete?

DIJANA: Na BiH autorskoj muzičkoj sceni svakako ima ljudi koji imaju mnogo toga za reći i trude se zaista, a sve ostalo je do publike koja to želi ili ne želi čuti. Ja bih promijenila državu.

JMS: Da li se danas muzika više sluša ili gleda?

DIJANA: Ne znam, nekako bih voljela izbjeći generalizaciju bilo kog tipa. Mada, u današnje vrijeme vas prvo moraju vidjeti da bi vas čuli. Nekako to ide zajedno, a onda vremenom to slušanje možda može proći i bez gledanja.

JMS: Kakvi su vam planovi za budućnost, a kada je u pitanju stvaranje autorske muzike?

DIJANA: Trenutno planiramo raditi video za pjesmu “Vjerujem” koju smo nedavno snimili i radujemo se svim budućim uobličenim i neuobličenim idejama.

Možda će vam se svidjeti i ovo...