Jelen pivo
Header

Kao da sam

Das Ist Walter    52

Sarajevski bend Das Ist Walter nedavno su objavili pjesmu “Kao da sam” koja predstavlja uvertiru u njihov drugi autorski album.

Bend čine Adel Džananović, vokal i gitara, Nedim Baltić, bubnjevi, Armin Subašić. Kada je u pitanju njihovo stvaralaštvo, komponuju pjesme različite tematike, a kažu da im je najbitnija energija koju prenose publici.

“Sa pjesmom “Kao da sam” smo htjeli da uradimo nešto malo drugačije od onoga što smo do sada radili. Riječ je o pjesmi duhovne tematike koja govori o osobi koja je emocionalno izubijana”, poručili su muzičari benda Das Ist Walter.

Za pjesmu je snimljen i spot, a kako kažu, na snimanju je bilo jako zanimljivo.

“Video je sniman na dvije lokacije, na mostu i na napuštenom kamenolomu. Sve smo sami radili tj. audio i video produkciju, a na snimanju smo imali malu pomoć prijatelja. Na setu smo imali dosta zanimljivih anegdota i situacija. Jedna od njih je da smo jedan dio spota snimali na zatvorenom mostu koji se nalazi iznad gradskog šetališta, a pjesmu smo onako preslušavali na malom playeru pa su se samo bubnjevi čuli i morali smo sve na pamet raditi”, prisjetili su se detalja sa snimanja ovi muzičari.

Stanje na domaćoj muzičkoj sceni je, prema njihovom mišljenju jako lose kada je u pitanju alternativna muzika.

“Imamo mnogo kvalitetnih muzičara ali oni, na žalost, nemaju mnogo prilike da se predstave široj publici, već sviraju u manjim klubovima ispred pedesetak ljudi. Jedan od problema je taj što na našim prostorima radi jako malo klubova koji podržavaju autorske bendove. Po klubovima sviraju uglavnom takozvani cover bendovi, jer im oni donose veću zaradu”, mišljenja su ovi sarajevski muzičari koji dodaju da je i podrška medija jako mala.

Ipak, bez obzira na sve, oni nastavljaju sa svojim stvaralačkim radom, snimaju drugi autorski album, koji bi trebao da se pojavi do kraja ove godine.

“U planu nam je da snimimo i još jedan spot, a ljeto koristimo kako bismo se predstavili publici na raznim festivalima”, kazali su za kraj našeg razgovora iz benda Das Ist Walter.

Možda će vam se svidjeti i ovo...