Jelen pivo
Header

Krila

Crni dani CERN-a    39

Bend Crni dani CERN-a iz Lukavca, BiH, imaju novi video i pjesmu pod nazivom “Krila“, koja govori o želji za metaforičkim krilima i oslobađanju od ovozemaljskih okova. Video je sniman na lokacijama u okolini Lukavca, a produkciju, snimanje i montažu potpisuju gitaristi benda Rijad Šišić i Nermin Omerović. Pjesma “Krila” se nalazi na novom albumu “Prazninama”, koji je bend izdao za izdavačku kuću Muzička produkcija BHRT. 

Album “Prazninama”  je sastavljen od 10 pjesama, koje čine spoj različitih generacijskih uticaja i muzičkih izražaja članova benda. „Prazninama“ je sniman u studijma Pogon Tuzla, Muzički centar Pavarotti Mostar i studio Muzičke produkcije BHRT Sarajevo, a muzički producenti su Dražen Mulaosmanović i Adnan Mušanović.

Tekstove, muziku i aranžmane potpisuju Crni dani CERN-a u sastavu Rijad Šišić, Samir Zahirović, Edin Kozarević, Semir Gosić, Nermin Omerović i Ninoslav Rikert, dok su artwork i design omota i bookleta za CD radili Rijad Šišić, Nermin Omerović i Dražen Mulaosmanović.

“Podsjećamo da smo u završnoj fazi finaliziranja albuma tragično izgubili našeg Rijada, čiji će duh i djelo vječno biti dio nas”, ističu članovi benda.

Album „Prazninama“ će uskoro biti dostupan na prodajnim mjestima MP BHRT, kao i na online servisima. Više informacija in a Facebook stranici Crni dani CERN-a. Crni dani CERN-a su 2016. godine objavili EP sa 5 pjesama pod nazivom “Prva čestica – Strast”, za nezavisnu izdavačku kuću Slušaj najglasnije.

Možda će vam se svidjeti i ovo...