Jelen pivo
Header

Let Love Be Your Game

Zlatan Karić    39

Nakon izuzetno uspješnog debitantskog singla “Irie“, talentovani pjevač i autor Zlatan Karić iz Zenice objavio novu pjesmu “Let love be your game“. Tekst i muziku potpisuje Zlatan, aranžman Davor Logarić, mastering Đani Pervan.

“Svakodnevno nas truju nacionalističkom ideologijom, mržnjom, udaljavaju nas od naše prave prirode. Rade to da bi opstali jer se oni hrane našim strahovima i problemima. Upravo o tome govori moja nova pjesma, o politici koja nas truje i da je jedini spas ljubav. Moramo odbaciti predrasude koje nam nameću, moramo se vratiti pravim vrijednostima, voljeti jedni druge, pomagati jedni drugima, stvarati bez straha koji nas paralizuje i razdvaja. Jedino ljubav nas može osloboditi“, rekao je Zlatan o svojoj novoj pjesmi.

Za pjesmu je snimljen i spot čiju produkciju potpisuje “Gruppa” na čelu sa Amelom Pagano i Dinom Močevićem. U spotu se pojavljuje i sjajna Dženisa Popaja, koja je otpjevala prateće vokale i jednu dionicu pjesme, zatim Almin Redžepović Crni koji je odsvirao saksofon i jos mnogo Zlatanovih prijatelja i kolega.

„Kada su mi iz “Gruppe” rekli da se za spot žele inspirisati poznatim umjetničkim djelom “Posljednja večera” – pomislio sam da se šale. Međutim, bilo je najozbiljnije i svidjelo mi se. Biti barem na kratko u ulozi onoga koji je poslao najljepšu poruku ljubavi i razumijevanja je svakako nešto posebno. I ja imam potrebu kao čovjek da prenesem dobru poruku, da podijelim dobro”, istakao je ovaj harizmatični pjevač.

Tako su u spotu njegovi prijatelji odglumili apostole, koji su njemu, kako ističe istinski apostoli današnjeg vremena: svjesni, hrabri, dobri prijatelji, braća.

“Nas vodi ljubav – to je ono što smo željeli da podijelimo. Na snimanju spota nam je bilo kao na odličnom partiju: ekipa, energija, atmosfera, smijeh. Neka nam uvijek bude tako“, zaključio je na kraju Zlatan Karić.

Možda će vam se svidjeti i ovo...