Jelen pivo
Header

Kao ja

Slobodan Lazičić    53

Banjalučkog muzičara Slobodana Lazičića svi poznaju kao dio benda „Važno obavještenje“. Međutim, kako umjetnost ne poznaje ograničenja, Slobodan je odlučio da se okuša i u solo karijeri, što je nedavno iznjedrilo i njegovo prvo muzičko čedo, pjesmu „Kao ja“.

O svemu tome smo malo i porazgovarali i sve to smjestili u naš Muzički lonac.

„Motivaciju za ovaj solo izlet sam prije svega našao u svojoj muzici jer sam mišljenja da je najveća šteta za jednog autora da mu muzika „čami“ na papiru. Imam dosta urađenih pjesama i potrudiću se da najbolje u budućnosti objavim, naravno, sve u skladu sa mogućnostima“, kaže Slobodan.

Reakcija publike je, ističe, i više nego dobra, a priznaje da je premašila njegova očekivanja.

„Pjesma je autobiografska i inspiraciju sam našao u stvarima koje su mi se dešavale nekad početkom prošle godine. Poruka bi bila da je nekad bolje jednostavno presjeći i završiti sa nekim stvarima jer taj neko ne zaslužuje bilo kakav trud, a koji bi bio i uzaludan“, poručuje ovaj muzičar.

Jedina teška stvar autorstva su, naglašava on, finansije.

„Potreban je pozamašan iznos novca da bi se jedan iole ozbiljan projekat izgurao i da bi to, na kraju, zvučalo i izgledalo pristojno. Kada bi sponzorstva zaživjela vjerujem da bi scena brže rasla i bilo bi puno dobre muzike“, kaže Slobodan.

Vrijedno radi i novu pjesmu „Put“ priprema sa svojim saradnicima već nekih pola godine.

„Sada smo u fazi finaliziranja aranžmana za pjesmu, pa bi poslije toga trebali početi snimati tu finalnu verziju. Pjesmi smo prišli veoma studiozno i pokušavamo da svaki detalj zvuka bude što bolji jer je sama predprodukcija pjesme sigurno najbitnija faza snimanja. Takođe, ideju za spot imam već duže vremena i potrebno je da se samo  razradi i finalizuje. Pjesma je u maniru indie pop-a, ali naravno, na našem jeziku“, otkriva nam nekoliko detalja ovaj vrijedni muzičar.

Plan mu je da nastavi da radi, piše, ali i da snima.

„Ako uspijem, za samu promociju pjesme „Put“ ću nastojati okupim bend koji će me pratiti na toj promociji. Ali otom potom, to je za sada samo ideja“, zaključeje za kraj našeg razgovora Slobodan Lazičić.

Možda će vam se svidjeti i ovo...