Jelen pivo
Header

Ljubav zvoni zove me

Petrogradski ludi đak    40

Banjalučka muzička scena bogatija je za još jednu autorsku numeru „Ljubav zvoni, zove me“, koju je otpjevao kultni bend iz grada na Vrbasu, Petrogradski ludi đak.

Pjesma govori o nostalgiji, kao i o tome kako svako novo proljeće budi sjećanja na neke nepovratno izgubljene godine i uspomene. Kadrovi sunčane Banjaluke snimljeni biciklom upotpunjuju priču i, baš kao i tekst pjesme, pozivaju na novi krug, novo proljeće, novi život.

Pjesma je snimljena krajem prošle godine u banjalučkom “Brko studios”, a odsvirali su je Milan Jeremić (bubanj), Saša Plećaš (prateći vokal i bas), Siniša Stanić (prateći vokal i akustična gitara) i Goran Vidaković (glavni vokal i električna gitara).

Banjalučki bend “Petrogradski ludi đak” osnovan je 1989. godine. Nastupali su i tokom ratnih devedesetih, a najintenzivniji period kada je o svirkama riječ bio je 1997. do 2000. godine, kada su snimili autorski album “Sanjam da sanjam”.

Spot za pjesmu “Ljubav zvoni, zove me” je urađen u produkciji Mondo.ba, po ideji režisera Branka Lazića. Za montažu je zaslužan Vedran Ševčuk Alf, a bicikl je vozio Bojan Jakovljević.

Možda će vam se svidjeti i ovo...