Jelen pivo
Header

Da Da Da

BalkanEros Banditos    58

Zenička grupa BalkanEros singlom i videom za pjesmu ”Da da da” zvanično najavljuje svoj drugi studijski album ‘More Love’. Novom pjesmom Haris i BalkanErosi i dalje prezentuju svoj prepoznatljivi zvuk, a u ovom slučaju koketiraju s francuskim swingom. Spot je sniman u Zenici, a svojim prisustvom ga je uljepšala Lidija Kordić, mlada glumica iz Crne Gore, studentica Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Budući da se već intenzivno rade i ostale numere za novi album, otkrili su i da će u narednom periodu donijeti još niz ugodnih iznenađenja, poput Umornog bluesa u saradnji s Emirom Hotom.

“Živimo u nekom čudnom vremenu, koje najbolje opisuje ta, toliko puta izgovorena, riječ „tranzicija“, pa smo odlučili da ovom pjesmom, ali i cijelim albumom “More Love“, istražimo gdje je ljubav u tome svemu, da li joj je cijena fiksna ili se još uvijek može pregovarati. Na neki način, ovom pjesmom otvaramo potpuno novo poglavlje u radu benda, ali se istovremeno vraćamo i našim počecima, jer će kompletan album imati taj jedan nomadski uzdah čežnje za boljim svijetom. Sad smo zreliji i pametniji, pa je samim tim i naš novi album otkačeniji i djetinjastiji od prethodnog. Slijede, ubrzanim tempom, nove pjesme, među kojima i duet s genijalnim Emirom Hotom, zatim malo mediteranskog zvuka u pjesmi „Sicilija“ i… da baš sve ne otkrivam. Pratite nas pa ćete saznati“, rekao je lider, pjevač i gitarista BalkanErosa, Haris Abdagić.

Haris je i autor muzike i stihova za ”Da Da Da”, dok aranžman potpisuje cijeli bend, kojeg još čine Aldin Šehić Šama (bas gitara, prateći vokal), Ernad Bihorac (akustična gitara, prateći vokal), Armen Škobalj (klavijature), Almin Redžepović Crni (saksofon, prateći vokal), te blizanci Sead i Semir Solo (perkusije).

Pjesma je snimljena u studiju Muzičke produkcije BHRT-a, miksanje je obavio Đani Pervan, a mastering Goran Martinac (Croatia Records). Video realizaciju spota potpisuju Le Non Design (produkcija i režija) i Strahinja Kostić (kamera).

Možda će vam se svidjeti i ovo...