Jelen pivo
Header

Magle

Infuzija    47

Bend Infuzija iz Bratunca nije običan muzički sastav. Riječ je o porodičnom blagu, gdje je otac Rajko Ostojić iz ljubavi prema muzici, a želeći da njeguje talente svojih sinova Mirka i Đrorđa, zajedno s njima osnovao bend koji je usmjeren na autorsko stvaralaštvo.

Mi smo veliki ljubitelji muzike. Kada su se dječaci rađali, moja supruga i ja nismo bili od onih roditelja koji zbog malih beba prave apsolutnu tišinu. Kako su ušli u kuću muzika je uvijek bila prisutna i važan dio kućne atmosfere. Starijeg sina smo čak uspavljivali uz Halforda, on nije htio drugačije da zaspi. Sad kada se sjetim, tokom odrastanja su bili mirniji kada im pustimo da slišaju neki koncert, nego kad se igraju. Mirko je počeo svirati gitaru sa devet godina, tako i Đorđe bubnjeve. Nisam ih forsirao i primoravao da se bave tim, ali sam im stalno ponavljao da ako hoće da budu kvalitetni muzičari – onda moraju da vježbaju. Vremenom su napredovali, a onda sam shvatio da će njihov talenat odlepršati ako nešto ne preduzmem. Tako sam ušao sa njima u tu priču da ih podržim na tom putu. I ja sviram bas gitaru, pa sam im dobro došao. Stvari su se odvijale same od sebe, našli su nam se ljudi koji su svako po na osob doprinijeli tom stvaralaštvu.

Autor singla “Magle” je Dejan Živanović, koji je napisao tekst i muziku, te je istu nudio nekim muzičarima, koji je na radost benda Infuzija nisu prihvatili. Ovaj bend ju je sa zadovoljstvom snimio u studiju “Muzička kutija”, a već je postala i omiljena i na njihovim nastupima.

“Imamo mnogo pjesama koje planiramo snimiti u narednom periodu. Uglavnom sami sebi pišemo tekstove i pravimo muziku, iako nemamo problem uzeti nečiji tekst pa napraviti muziku, naravno ukoliko nam se dopadne”, ističu članovi benda.

Dodaju da u zemlji poput naše, ništa ne planiraju, te rade vrijedno i stvaraju novu muziku, koja će činiti njihov album. Ponosno naglašavaju da već sada imaju materijala za dva kvalitetna studijska albuma, te se nadaju da će sve pjesme biti u prilici da predstave svojoj publici u narednom periodu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...