Header

Hoću da znam

DUM DUM    12

“Hoću da znam” je treći po redu singl bosanskohercegovačke grupe DUM DUM, koja je već dobro poznata rock publici u Bosni i Hercegovini. Muziku i tekst je pisao gitarista i pjevač benda Jasmin Fajić, a aranžman Jasmin Fajić i Melis Cakić. Pjesma je nastala kao posljedica promišljanja o stanju duha na globalnom planu.

„Živimo u konzumerističkom društvu, gdje je bitnija forma od sadžaja, gdje je sistem vrijednosti apsolutno izokrenut i u vremenu potpune površnosti i segregacije društva u svakom dijelu planete, a „dobro“ kao takvo je postalo incident. U ovom trenutku milioni djece plaču, samo zato što se svjetske elite igraju šaha ljudskim životima. To je pogrešno. Zato je u samoj pjesmi postavljeno pitanje : Da li milion suza znači bolje sutra ?!“, poručuju članovi benda.

Ističu da je činjenica da se čovječanstvo suočava sa vjerovatno najvećom krizom od postanka svijeta i dodaju da ljudi čine loše stvari i unesrećuju druge ljude pod izgovorom da je u ime Boga, kako god da ga neko zvao. Mišljenja su da je to pogrešno, jer cilj vjere i vjerovanja bi, sa njihove tačke gledišta, trebalo biti da čovjeka učini boljim, a ne da čini zlo drugima.

Bubanj je svirao Jasmin Efendić , bass Melis Cakić a pjesma je snimana u studiju Hayat Production, dok je miks i mastering rađen u studiju „Amadeus“. Video za pjesmu je radio Nedim Šećeragić.

Možda će vam se svidjeti i ovo...