Jelen pivo
Header

Memories

Multicultus    15

Banjalučki bend MultiCultus predstavlja premijerno čitaocima Jelen Music Show platforme novi singl i video spot pod nazivom “Memories”, koji najavljuje njihov prvi studijski album.

MultiCultus je petočlani banjalučki bend nastao još 2015. godine. Energični, iskreni, odlučni momci, puni entuzijazma stvaraju muziku, koja se najviše oslanja na progresivni rok, ali ima elemenata i metala, bluza, pop roka. Međutim članovi benda ističu da i dalje traže svoj muzički pravac. Do sada su objavili dva video spota, za pjesme „Epilepsia“ i „Urbanica“, a ove dvije pjesme govore o tome kako tehnologija utiče na čovječanstvo.

MultiCultus je trenutno u fazi stvaranja prvog studijskog albuma, te u skladu sa tim objavljuju novi singl „Memories“ i spot. Odlučili su da sve ljubitelje kvalitetne muzike počasti novom pjesmom. Novi singl i video spot su premijerno predstavljeni banjalučkoj publici 8.11. (petak) u kultnom City pubu, nakon čega je publika uživala u nastupu ovog muzičkog sastava.

Bend je snimanje u muzičkom studiju “Pavarotti” omogućio pobjedom na prošlogodišnjoj Gitarijadi u Mostaru. Master je radio Momir Nikić u studiju “Oksigen”. Zanimljiva stvar oko ove pjesme je da bend ovaj put ima i goste. Prvi put se MultiCultus spaja sa duvačkim instrumentima, a sekciju su činili Milica Čavić (truba), Slaviša Ševo (trombon) i Danijel Deni Karalić (saksofon).

Video spot je sniman u toku mini turneje, dok je bend bio na putu tokom ljeta. U spotu se nalaze snimci sa raznih lokacija od Niša, preko Trebinja, do Dubrovnika. Spot je snimio i montirao Dalibor Josipović.

Možda će vam se svidjeti i ovo...