Jelen pivo
Header

Modre rijeke i grimizne vatre

Hidden Resonance    38

Travnički bend Hidden Resonance objavio je novu numeru “Modre rijeke i grimizne vatre”, a trenutno rade na svom prvom albumu. Zvuk kojem teže mogao bi se opisati kao alternativni rock-metal.

„Vježbamo kontinuirano u prostorijama za probe koliko to mjere dozvoljavaju, u četiri zida i u, najblaže rečeno ograničenim uslovima, jer je to naš ‘lijek’ i bijeg od trenutnog ludila zvanog koronavirus “, kazao je Alen Riđić producent i gitarista benda Hidden Resonance.

Bend koji postoji od 2018. godine predstavio je novu pjesmu „Modre rijeke i grimizne vatre“ koja će se naći na albumu, a na kojoj su kako ističe Riđić radili nekoliko mjeseci. Video je sniman na više lokacija u Travniku tokom protekle dvije godine, a pjesma je svojevrstan osvrt na temu toksičnih odnosa među partnerima.

„Takvi se odnosi nažalost već vijekovima nastanjuju, razvijaju, hrane i žive u skučenim, samodopadnim umovima našeg društva i društva u cjelini”, ističu iz benda.

Pored Riđića, članovi benda su autorica tekstova i lead vokal Nerma Pezerović- Riđić i bubnjar Arman Rizvić. Energični riffovi u kojima dominiraju melodične solaže i vokalne dionice, poduprte intrigantnim ritmovima na bubnju, dok lirikom prevladava tematika vječitog rascjepa između objektivne i subjektivne stvarnosti, uspona i padova, prepoznatljiva su obilježja ovog travničkog benda.

Prethodne dvije pjesme snimljene u kućnom studiju 2019. godine,“Okovi” i “Zaborav” omogućuju im učešće na bh. festivalima “Pyaf” (Jablanica) gdje nastupaju zajedno sa Edom Maajkom i drugim bendovima, “Rastok Fest” (Jelah), te “Gitarijada” (Mostar), gdje osvajaju ručno izrađenu gitaru kao nagradu za najboljeg gitaristu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...