Header

More Than Weed

Helem Nejse    24

Sarajevski hip hop bend Helem Nejse obradovao je publiku novom pjesmom „More Than Weed“ , kojim najavljuje izlazak trećeg studijskog albuma „Gluten Tag“.

Nakon šeste sezone Helem Nejse Rejdio Šou i trinaest epizoda popularnog crtića “Bruca Braca Bruda Brada”, članovi grupe Helem Nejse ušli su u studio i snimili novi, treći studijski album zanimljivog naziva “Gluten Tag”.

Refren nove pjesme simbolično je otpjevan na engleskom jeziku, u skladu sa njihovim ciljem – promicanjem mira, ljubavi, jedinstva i tolerancije u čitavoj regiji, a sve da bi ih, kako kažu, “bolje razumjeli u Hrvatskoj i Srbiji”.

Novi spot prikazuje danas nažalost standardnu životu priču, pokušaj da se dobiju prijeko potrebni papiri za odlazak u Evropsku Uniju. Članovi benda su u novom spotu “zavoljeli” dvije strankinje, starije gospođe, koje svojim prepoznatljivim šarmom pokušavaju zavesti, kako bi došli do mogućnosti za nepovratni odlazak iz države.

“Novi video spot je realizovala reklamna agencija ViaMedia sa kojim smo prethodno surađivali na nekoliko projekata te ostvarili jedan izuzetno dobar i profesionalan odnos. Dio ViaMedia tima je i naš dugogodišnji prijatelj, reditelj Irfan Avdić, koji je na najbolji način ekranizirao našu pjesmu. Ne bi ni sami bolje uspjeli. Veliko hvala cijelom produkcijskom timu, svaka čast i bravo brate”, poručili su.

Bend je na ovaj način iskazao svoje nezadovoljstvo trenutnom situcijom u regionu, gdje sve veći broj mladih odlazi u razvijenije države poput Njemačke, Austrije, Švajcarske i Švedske, u potrazi za boljim uslovima za život. Ovo je, takođe, njihov način da dođu do baš te nove generacije dijaspore koja se trenutno stvara, pred kojom u budućnosti žele što češće nastupati, a možda im se i pridružiti jednog dana.

Na njihovom trećem studijskom albumu koji će biti objavljen 15. marta će se naći 8 pjesama u kojima se isprepliće društveno-politička i ljubavna pjesma, uz sada već njihov prepoznatljiv humor i zvuk.

Možda će vam se svidjeti i ovo...