Jelen pivo
Header

My man is a dick

Sunday Stories    51

Sarajevski punk jazz bend Sunday Stories nedavno je objavio album nazvan upravo po imenu benda, a pored svog muzičkog prvenca, publici su predstavili i singl „My man is a dick“ kojeg prati animirani spot, koji je uradio Berin Tuzlić. Posebni, drugačiji, simpatični i iskreni, članovi benda Sunday Stories vjeruju kako je došlo pravo vrijeme da publici kroz svoje pjesme pokažu jedinstvenu osobnost kojom zrače.

“Zaista je neopisiv osjećaj držati album Sunday Stories u rukama, a promocija je bila poseban doživljaj za svakoga od nas, poručili su članovi benda.

Promocija albuma urađena na jedinstven način, pa su tako svi prisutni slušali album putem slušalica Gluvog Diska. Pola sata potpune tišine i gromoglasnog aplauza nakon svake pjesme zvučali su odobravajuće.

“Nina oduvijek piše pjesme, tako da smo znali kako će prije ili kasnije doći do snimanja albuma. Jednom nam je rekla kako je došlo vrijeme da se njene ideje realizuju. Pitala nas je jesmo li uz nju, a mi smo bez dvojbi prigrlili njene ideje. Ovo je naš bend i naša strast, što se može i čuti u našim pjesmama. Mnogo smo naše osobnosti prenijeli na pjesme i imali smo punu slobodu ne samo da radimo aranžmane, već i da iskažemo vlastito melodijsko autorstvo u svakoj pjesmi”, izjavio je Valentin, saksofonista Sunday Stories.

Album, koji je dostupan na njihovom Youtube kanalu, je objavila muzička produkcija BHRT, pod producentskom palicom Damira Arslanagića. Tekst i muziku je radila Nina, vokal grupe, dok su aranžmane za sve pjesme radili članovi benda u saradnji sa Arslanagićem.

Možda će vam se svidjeti i ovo...