Jelen pivo
Header

Noć, noć

Brutal Protest    45

Banjalučki rep bend Brutal Protest objavio je nakon duže pauze novu pjesmu „Noć, noć“, singl koji je najava četvrtog studijkog albuma na kojem momci trenutno rade.

Inspirisani velikim hitom Momčila Bajagića Bajage “Verujem, ne verujem”, došli su na ideju da obrade refren pjesme iz 80-ih godina prošlog vijeka i ukomponuju ga sa novim zvukom, te ga na taj način ponovo ožive.

“Pjesmu kao cjelinu smo dugo imali u ideji, nije bila snimljena dugo zbog posla na ostatku albuma, dok jedno veče nismo preslušavali materijal koji treba da se uradi, kada smo za noc napisali tekst, snimili vokale i uradili muziku. Nako toga smo shvatili da je sad ta pjesma prioritet jer nam je zvučala bolje od svega do tada što smo radili. Kroz par dana je došla i ideja za spot, tako da smo u par dana realizovali čitav projekat. To je bilo par dana pred vanredno stanje, tako da smo imali sreće što se toga tiče da snimimo prije zatvaranja grada… Kada je nastupilo vanredno stanje, materijal je već bio u procesu montaže tako da smo vrijeme iskoristili za rad na spotu i ostatku albuma, rekao nam je Željko Žila Žilić, član benda Brutal Protest.
Kao i većini bendova, trenutna situacija im je poremetila planove, ali momci iz Brutal Protesta su se prilagodili stanju i trude se izvući maksimum u ovom periodu. Planova u budućnosti im nikako ne nedostaje.
“Album bi trebao da ugleda svjetlost dana početkom ljeta, a do tada još dva singla sa spotom će uljepšati ove izolacijske dane. Planivi za neki naredni period su nam svakako fokus na promociju albuma, a nakon toga promocija MIXTAPE-a koji je takodje spreman. Čekamo samo vrijeme kada ćemo moći goste dovesti u studio da snime svoje dijelove i onda izlazi jedna interesantna muzička priča o kojoj ćemo imati dosta da kažemo kada za to bude vrijeme, ali da je nešto novo i svježe, to svakako”, poručili su momci za kraj.

Možda će vam se svidjeti i ovo...