Jelen pivo
Header

Nokturno

Castra    29

Prvi singl rock benda Castra pod nazivom “Nokturno” ugledao je svjetlo dana i poručio da je domaća scena bogatija za kvalitetan bend koji njeguje tvrđi zvuk.

“Pjesma je nesvakidašnjeg naziva “Nokturno”, što u suštini predstavlja muzičku kompoziciju koja dočarava noćnu atmosferu, obično lijepu, romantičnu. Međutim, htjelo se pokazati da postoje i druge, a ne samo lijepe i romantične. Malo je mračnijeg karaktera”, poručuju članovi benda.

Govori o anksioznosti i nesanici, o trenutku kada čovjek legne na spavanje, a ne može da zaspi, pa po glavi raspetljava zamršeni ljudski um, traži odgovore na neka pitanja o ljudskosti, o ljudskoj svijesti, o kojima ne razmišlja tokom dana dok je zaokupljen svakodnevicom.

Takođe, ostavlili su i dosta prostora da svako formira značenje za sebe. Tekst, muziku, aranžman, produkciju, grafičku i videoprezentaciju potpisuje bend.

Castra je bosanskohercegovački rock bend osnovan krajem 2020. godine u Jajcu. Njeguje tvrđi zvuk, dubokoumne tekstove praćene emotivnim i ponekad melanholičnim melodijama. Stvara muziku sa vrlo iskrene i lične perspektive sa kojom se svaki čovjek može poistovijetiti. Inspiraciju pronalaze u bendovima kao što su Tool, U2, Pink Floyd, Radiohead, Soundgarden, Audioslave, Alice in chains.

Članovi benda su: Sabahudin Hajder Budo – bubnjevi, Taner Popaja – bass gitara, Matt Hellyer – gitara i Milan Stanković.

Možda će vam se svidjeti i ovo...