Header

S njom

Sassja    27

Sa aktuelnog albuma “No Problemo” muzičarka iz Tuzle Sassja nam predstavlja i šesti video spot za pjesmu “S Njom”.

“Za “S Njom” su oni koji su slušali album, rekli da im se čini kao najintimnija pjesma. Ne znam, sve pjesme su dio mojih osjećanja i inspiracije, ali istina je da me jako dugo gušila tema koju ta pjesma nosi. Pisanje ove pjesme mi je bilo kao neki razgovor kod psihijatra, pa mi je trebalo i vremena i snage da sve zaokružim u cjelinu”, izjavila je Sassja u ranijem intervjuu za Jelen Music Show koji možete pročitati na ovom linku.

Ova pjesma nastala je kao kolaboracija sa jednim dijelom grupe Elemental. Gitaru je odsvirao Erol Zejnilović, a muziku i aranžman napravio Ante Zvonimir Stamać. Sassja je već ranije dala do znanja da sa albuma možemo očekivati još video spotova, a najočekivaniji je svakako onaj za pjesmu “Savana” sa Darkom Rundekom.

“Družili smo više puta na nekoliko koncerata i festivala i razmišljala sam o zvuku kojeg bi skupa mogli napraviti. Tek kada sam sa Kantrijem napravila prvu verziju pjesme, poslala sam Darku sa pitanjem da li bi on još na svoj način editovao pjesmu. Snimili smo pjesmu prošle godine u Zagrebu i stvarno smo se odlično proveli, a kakva je još sreća bila kada nam je Darko rekao da smo snimali preko puta mjesta gdje je Haustor imao prve probe. Zaista je veliki čovjek, a snimanje spota je i priča za sebe. Htjeli smo snimiti spot dok smo i jedno i drugo imali slobodan vikend i dok se još sunca može ugrabiti, ali nismo još sigurno kada ćemo izbaciti pjesmu. Strpljenja, desiće se kada bude pravi trenutak”, izjavila je u intervjuu za Jelen Music Show Sassja.

Video je kao i prethodne radio Jasmin Jatić za “Level Media Design”, te se nastavila njihova uspješna saradnja.

Možda će vam se svidjeti i ovo...