Jelen pivo
Header

Po crtama lica

Veltšmerc    33

Banjalučki muzičar Veltšmerc ljubitelje umjetničkog alternativnog muzičkog izražaja obradovao je drugim spotom za pjesmu “Po crtama lica”, a sa njegovog aktuelnog albuma “Ogledalo u ogledalo”.

Za Jelen Music Show je ispričao sve o svom novom muzičkom poduhvatu, detaljima sa snimanja u kojima je bilo čak i opasnih situacija,  a istakao je da spot nema jednu temu, već ostavlja gledaocu da interperetira shodno vlastitim emocijama.

“Video ocrtava tu neku prazninu i tvori slike kroz priču na takav način. “Nacrtani” spotovi me nikad nisu privlačili, koji doslovno prate i objašnjavaju riječi i šta je pisac htio reći. Volim slušaoca i gledaoca uvući u to raspoloženje i dočarati te impulse, odvući ga njemu samom, tako da na svakog pjesma i spot mogu ostaviti različit utisak”, ispričao je Veltšmerc.

Ističe da izuzetno cijeni individualizam, ljude koji čuvaju svoje stavove i mišljenje, i koji nisu “isprogramirani” onim javnim.

“Jedna od dominantnih tema pjesme je dualizam, odnosno dvostrukost koja nas prati od prve do zadnje sekunde života, pogled iz dva ugla na sve, bez isključivosti. Mogućnost da i u dobrim i lošim stvarima i situacijama koje nam se događaju i koje su sveprisutne, možemo dvostruko da ih posmatramo, jer smo svjesni, kao Demian”, pojašnjava emociju svog umjetničkog djela ovaj muzičar.

Kompletna ideja za snimanje spota, kaže Veltšmerc, potekla je iz njegove i mašte njegove djevjke, uz pomoć nekoliko prijateljica, te jednog od snimatelja Vedrana Ševčuka Alfa.

“Moja djevojka i ja smo opet sve u DIY maniru završili: režiju, dva seta, snimanje, šminku i kostime, montažu, kolore. Jako mi je bitno da prvobitnu ideju koja nastane prije snimanja što približnije dovedem krajnjem proizvodu, nisam za kalkulisanje u tom dijelu. Kasnije možemo da se igramo i improvizujemo”, ističe Veltšemrc.

Možda će vam se svidjeti i ovo...