Jelen pivo
Header

Savjeti (Karantin Edišn)

Pank Flojd    52

Sarajevaki band Pank Flojd objavio je novi video spot za pjesmu “Savjeti” sa svog debitantskog albuma, koji je ugledao svjetlo dana 29.11.2019.godine. Zbog situacije koja je zadesila državu i region, momci su spot morali snimati u svojim domovima,tako da smo dobili još jedan karantinski spot. Montažu spota radio je Izet Tahirbegović, koji je već odavno fotograf i kamerman banda.

“Pjesma “Savjeti” govori o odrastanju, kako dok smo bili djeca pa smo radili po svom, kako sad kad smo stariji pa se prisjećamo priča naših roditelja. Nadamo se da će pandemija koronavirusa proći brzo, te da ćemo imati priliku odraditi napokon naš prvi oficijelni tour, gdje očekujemo da će se naći i Banja Luka. Ova situacija ni nas nije uspjela zaobići, trebali smo krenuti na turneju 13.3. ali desilo se ovo stanje u državi. Izrevoltirani, 13.3. smo napravili online koncert i jedni smo od prvih koji su to uradili na Balkanu. Za sada smo u fazi komponovanja novih pjesama i skoro je gotov naš drugi studijski album”, poručili su članovi benda Pank Flojd.

Podsjećamo, Pank Flojd je svoj debitantski album izbacio 29.11.2019. godine koji nosi radni naziv “Olimpijka”. Bend postoji tri i po godine, a nakon tri godine svoj rad su krunisali prvim albumom. Na albumu se nalazi nekoliko gostiju, a specijalni gost je bio Sejo Sexon iz sarajevskog banda Zabranjeno Pušenje. Pored Seje, tu su bili i Moca iz banda Biznismeni, kao i čileanski band The ReAktion.

Možda će vam se svidjeti i ovo...