Jelen pivo
Header

Selma

Božo Vrećo    50

Muzičar Božo Vrećo predstavio je svoju novu pjesmu “Selma”, koja je nastala u saradnji sa izvrsnim muzičarima Barcelona Gipsy balKan Orchestra, koji su i zaslužni za aranžman pjesme.

“Saradnja je uslijedila s istom željom i ljubavlju jednih prema drugima, sinergija emocija i energije. Napisao sam tekst i muziku, a dečki su uradili aranžman. Pjesma je o Selmi koja je živjela u staroj ulici Kovači u Sarajevu, bila je kći mlinara i obećana nevoljenom trgovcu, no srcem je bila vezana za kalfu Ibrahima, koji je dolazio pod njene pendžere i pjevao joj kucajuci u saz”, rekao je Vrećo.

Najljepše je što o kraju pjesme, slušaoci odlučuju sami.

“Sami ćete odlučiti o njenoj sudbini, jer kroz pjesmu se samo nazire nagovještaj šta je mogla odlučiti. Pjesma je svakako lijek u ovom vremenu u kome smo, samoizolaciji koja nas stješnjuje i čini anksioznim, ovakve leprsave stvari nam bude nadu i uzburkaju krv, probude čula, emocije i ljubav u nama. A sve počne sa osmijehom, biću koje volimo i za kojim čeznemo”, njegova je poruka.

Spot i pjesma su snimani u Barceloni, a Božo ističe kako je cijela ekipa silno uživala u cijelom projektu. Video je snimio francuski reditelj Uysse Paya.

Možda će vam se svidjeti i ovo...