Jelen pivo
Header

Čuvaj svoju čašu

Masa Mor    38

Aleksandar Mor, lider stare sarajevske grupe “Major”, nastavlja svojim nevjerovatnim tempom. Naime, nedavno je objavio kompilaciju svojih najboljih pjesama, pod nazivom “Poseban Remix Fobija”.

U osamdeset minuta muzike, na koliko je ograničen audio CD, našle su se 22 izabrane pjesme. Ovih dana, Masa Mor objavljuje i “Poseban Remix Fobija Vol. 2” na kome će biti još 23 kompozicije. Jedna od njih je i “Čuvaj svoju čašu”, sa prošlogodišnjeg albuma “Ekstremi”. Za spot je poslužio animirani film Erika Rosenlunda, koji se savršeno uklopio u ovu pjesmu Mase Mora.

Kada se osvrne na 2019. godinu, Masa Mor je bio itetako aktivan i prisutan na našoj muzičkoj sceni. On je prošle godine snimio dva albuma, “Ekstremi” i “HighIQ Pop”, a održao je koncert u punoj sali sarajevskog kluba “Sloga” sa svojom nekadašnjom grupom “Major” (album “Son late zigi daj”, 1989. i “A Pa Pa”, 1991.g.). U februaru ove godine je objavio EP “Bogoljub”, a trenutno završava i najnoviji album sa pjesmama u nešto drugačijem muzičkom izrazu nego do sada.

Možda će vam se svidjeti i ovo...