Jelen pivo
Header

Sjenka

Deminutiv    90,000

Deminutiv, bosanskohercegovačka hard rock grupa iz Prnjavora, osnovana 2019. Godine objavila je video spot za singl “Sjenke”. Ovaj bend je pobijedio na 7. banjalučkoj gitarijadi 2022. godine, te se našli u 20 polufinalista od 358 prijavljenih bendova najvećeg takmičenja demo bendova jugoistočne Evrope, Demofesta. Trenutno imaju snimljena dva singla.

Pjesma, tačnije ideja da se krene sa autorskim radom, je nastala tokom boravka benda u Mostar rock school prošle godine. Pjesma “Sjenka” je jedna od dvije pjesme koje su se sa njima “vratile iz Mostara”, te nedugo nakon toga, bend prelazi u vježbaonu gdje pripremaju pjesme za studio.

Režiju i produkciju spota preuzima dugogodišnji prijatelj benda Vedran Đurašinović, koji je mjesec dana prije snimanja preuzeo ulogu menadžera benda. Spot je snimljen u julu u KC Gradiška, a snimio ga je Dejan Bećarević (www.visual.ba). Spot jeste, nažalost, inspirisan tragičnim događajem sa početka godine, te se u njemu nalaze samo gitarista Nemanja Danojević, vokal Maja Kitić i Katarina Ćelić na bas gitari bez novog bubnjara Marka Marčete, te prazan bubanj kao sjećanje na Nebojšu. Bend je za kreaciju pjesme “Sjenka” najviše inspirisala inicijativa i podrška od strane Mostar rock school.

Možda će vam se svidjeti i ovo...