Jelen pivo
Header

Strah

KOB    54

Muzička scena u BiH bogatija je za još jedan bend koji je odlučio da umijeće za instrumentima posveti autorskom stvaralaštvu, a riječ je o alternativnom hard rock bendu iz Kostajnice KOB koji su nedavno objavili svoje prvo muzičko čedo, ali i spot za pjesmu „Strah“.

Pjesma govori o strepnjama i neizvjesnosti kroz koje su prolazili stanovnici Kostajnice u vrijeme kada su, između ostalih i ovaj grad 2014. godine zadesile katastrofalne poplave.

,,U pjesmi se opisuje stanje svijesti mlade osobe koja je pretrpjela određene strahove i životne prepreke u to vrijeme, kada niko nije bio spreman na to”, pojašnjavaju muzičari iz benda KOB.

A snimanja i produkcije ove pjesme uhvatio se, kakao sam kaže sa užitkom, Ninoslav Dobijević Tiki u čijem je „Digital Boyler“ studiju u Banjaluci ova numera dobila završne obrise. Zajedno sa članovima benda, Tiki potpisuje i aranžman, a kako bi sve dobilo jednu mističniju notu u pjesmi, pobrnili su se članovi gudačkog Palladio String Quartet-a iz Banjaluke.

Brojna ekipa je sa momcima iz benda KOB radila i na spotu pjesme.

,,Režiju spota potpisuju Denis Cvijanović i Siniša Borojević, dok su za scenario bili zaduženi Siniša Tešanović, Vanja Cvijanović, kao i spomenuti režiseri. Kamerom su upravljali Slaviša Janjetović, Denis Cvijanović, Milan Ćuk i Indir Merdanović, koji ujedno potpisuje i fotografiju spota. Za montažu i postprodukciju zaslužan je Slaviša Janjetović”, istakli su iz benda.

Glumica u spotu je Nina Eraković iz Kostajnice, inače student druge godine Medicinskog fakulteta u Banjaluci, a bend KOB, koji je osnovan 2012. godine čine: Vanja Cvijanović (vokal, gitara), Siniša Borojević (back vokal, gitara), Milorad Nježić (bas gitara) i Duško Cikota (bubnjevi).

Kada su u pitanju planovi za budućnost, pored učešća na brojnim muzičkim festivalima, ovaj bend će svoje obožavaoce krajem ljeta obradovati još jednom autorskom pjesmom i spotom „Sudnji dan“, a na jesen ponovo ulaze u studio gdje planiraju da snime još četiri pjesme, te na koncu objave i prvi autorski album.

Možda će vam se svidjeti i ovo...