Jelen pivo
Header

Sretna na dan

Anita Šunjić    32

Prvi spot i novi singl mostarske kantautorke Anite Šunjić „Sretna na dan“ nedavno je promovisan pred publikom, a pjesma govori o unutrašnjoj borbi – ostati ili otići od ljubavi koja i nije njena.

„Pjesma je ustvari himna neuzvraćenih ljubavi, puna zbunjujućih motiva, kao i sama takva ljubav. Pjesma je moja lična bol, odustajanje, neuzvraćena ljubav i unutrašnja borba sa samom sobom. Veliki dio pjesme zauzima želja da se negdje sretnemo, pa makar to bilo i dva puta godišnje. Susret u jednakoj mjeri i oživi i ubije“, kaže Anita.

Nakon dva zvanično izdana singla, „Korak naprijed“ i „Put bez laži“ održano je takmičenje u Sarajevu „New Musician or a brand new Band Scene“.

„Nakon četiri sedmice jednoglasno sam izabrana da ponesem titulu pobjednika, te osvojila snimanje pjesme u studiju pod producentskom palicom maestra Damira Arslanagića“, prisjeća se ova mlada pjevačica.

Spot je sniman na nekoliko lokacija, pod palicom tima „Blink Media“.

Anita prvi put istupa kao samostalni autor nakon raspada benda Venus početkom 2012. godine. Još u radu s bendom nastalo je nekoliko pjesama, ali je oduvijek postojala tendencija da se ostvari želja iz djetinjstva – vlastiti studio i aranžmani.

Prvi singl „Korak naprijed“, zvanično izlazi 2017. godine kao rezultat projekta „Domaće nade“ Muzičke produkcije BHRT-a, i time kreće izdavački put mostarske kantautorke. Nakon četiri mjeseca izlazi drugi singl „Put bez laži“, koji je njen najdraži singl.

„Značajan dio mog života je „Mostar rock school“, u kojoj sam posljednje tri godine i sviram bass gitaru i bubnjeve. Tu mi se otvorila prilika i za izučavanje muzičke produkcije i direktno učestvovanje u snimanju materijala drugih muzičara, pa je tako jedan davni san ostvaren i ove godine, dodaje ova mlada muzičarka.

Možda će vam se svidjeti i ovo...